Maaltijden zorginstelling krijgen Ik Kies Bewust certificaat

Array

Gisteren werd in Rijswijk het Ik Kies Bewust certificaat uitgereikt aan Jim van Geest, voorzitter Raad van Bestuur van zorggroep Florence en Herman Schaap, directeur van Marfo onder toeziend oog van chefkok Pascal Jalhay.Chef Martin Menu Services (CMMS), een samenwerking tussen Marfo en Florence, levert dagelijks maaltijden aan diverse woonzorgcentra van zorggroep Florence. Het Florence-menu en de maaltijden zijn ontwikkeld door Marfo onder leiding van chefkok Pascal Jalhay. Marfo is nu geaccrediteerd om zelf het felbegeerde Ik Kies Bewust (www.ikkiesbewust.nl) logo aan maaltijden toe te kennen. In het streven naar een grotere individuele keuze kunnen de klanten van CMMS, zoals zorggroep Florence, hun bewoners vanaf nu op de dagelijkse menukaart laten kiezen voor maaltijden die aan de Ik Kies Bewust normen voldoen.
CMMS ziet het als haar taak bij te dragen aan een verantwoord en gezond menu. Producten met het Ik Kies Bewust logo voldoen aan internationale aanbevelingen op het gebied van gezondere voeding. Zij dragen bij aan consumptie van minder suiker, zout en verzadigd vet en van meer noodzakelijke voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Doordat een groot gedeelte van het maaltijdassortiment minder zout is, hebben bewoners meer keuze en is de ‘normale’ maaltijd ook in te zetten binnen een licht natriumbeperkt dieet. De maaltijden zijn ook geschikt voor energie- en vetbeperkte dieten. Aan de andere kant biedt CMMS, in de verwoede strijd tegen ondervoeding, een belangrijk punt van aandacht in de zorg, ook voldoende verschillende maaltijden met juist een hoger eiwitgehalte.

De koks, productieafdeling en de kwaliteitsdienst van CMMS en Marfo hebben veel expertise op het gebied van voedingskunde, levensmiddelenkwaliteit en voedselveiligheid. Onder leiding van Pascal Jalhay streven zij ernaar alle maaltijden gezond, gevarieerd en lekker te maken. Daarnaast hecht CMMS groot belang aan een uitgebreide keuze. Niet alle maaltijden zullen dan ook het logo toegekend krijgen. Pascal Jalhay: ‘Gezonde voeding is een kwestie van balans. Lekker, gevarieerd en gezond is en blijft ons motto.’

Over Ik Kies Bewust
De Stichting Ik Kies Bewust is een uniek samenwerkingsverband tussen cateraars, voedingsproducenten, Voedingscentrum en supermarkten. Producten met het Ik Kies Bewust -logo bevatten minder zout, suiker en verzadigde vetten. Onafhankelijke voedingsdeskundigen hebben de criteria vastgesteld en een erkend keuringsinstituut beoordeelt of het product aan de voorwaarden voldoet.  Het doel van de Stichting is dat mensen makkelijker de gezondere keuze binnen een productgroep kunnen maken. Daarnaast worden producenten aangezet tot het gezonder samenstellen van hun voeding.

Over Chef Martin Menu Services
CMMS is een samenwerking tussen zorgverlener Florence en maaltijdproducent Marfo.
Voor zorginstellingen en ziekenhuizen ontwikkelt CMMS innovatieve voedingsconcepten waaronder goede vriesverse maaltijden, met meer dagelijkse keuze voor de individuele patient, bewoner of gast. Door schaalgrootte en ketenefficiency realiseert CMMS een lage kostprijs Chef Martin won eind vorig jaar de Koks! Innovatietrofee met haar maaltijdconcept.
Marfo is sinds 2008 onafhankelijk van Martinair en bereidt in Lelystad complete gerechten voor onder meer gezondheidszorg, luchtvaartmaatschappijen en catering. In de ontwikkelkeuken Cread(oo)me creeert chefkok Pascal Jalhay, geïnspireerd door seizoenen, regioproducten en reacties van gasten, eerst alle gerechten in het klein om ze daarna in het groot te vertalen. De maaltijden zijn gevarieerd: van Hollandse kost tot de meest exquise Oosterse schotels, halal- en dieetgerechten.

Bron: Marfo

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen