NMa doet inval bij Sigra

Array

NMa onderzoekt kartels ziekenhuizen
De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft sterke vermoedens dat Amsterdamse ziekenhuizen onderling prijsafspraken maken. Dat meldt De Telegraaf. De toezichthouder wilde niet kwijt over welk deelgebied van de regels het gaat. Het zou bijvoorbeeld kunnen gaan over kartelvorming of misbruik van de machtspositie. Sigra is een samenwerkingsverband van alle zorginstellingen in Amsterdam, Diemen en omstreken.  Het is niet bekend gemaakt welke ziekenhuizen precies worden verdacht van ‘ongeoorloofde samenwerking’ door de NMa. Voorzitter R. Hopstaken van de Sigra is verbaasd over het bezoek van de NMa.

Of er nog andere bedrijven zijn bezocht, wilde de voorlichtster niet zeggen. Deze zogeheten kartelvorming is ook in de ziekenhuiswereld verboden. De NMa heeft gistermiddag met vijf rechercheurs een inval gedaan in het hoofdkantoor van de vereniging Sigra aan de Maassluisstraat. Sigra is een samenwerkingsverband van alle zorginstellingen in Amsterdam, Diemen en omstreken. De Telegraaf meldt dat er dossiers in beslag zijn genomen. Volgens de krant is het onduidelijk welke ziekenhuizen onderzocht worden.

Kern van de SIGRA is de vereniging SIGRA. Vrijwel alle zorginstellingen in de regio Amsterdam/Diemen en omstreken zijn lid van de vereniging en werken hierin op relevante thema’s samen. De vereniging wordt ondersteund door bureau SIGRA Dienstverlening; het eigen bureau van de vereniging. Naast de vereniging SIGRA is een tweetal grotere zelfstandige samenwerkingsverbanden actief. Dit zijn de SIGRA sectie Ziekenhuizen en het SIGRA Care Overleg. Vanuit deze samenwerkingsverbanden ligt een stevige bestuurlijke verbinding naar het bestuur van de vereniging om een goed functioneren van het netwerk te waarborgen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen