Patiënten met psoriasis of atopisch eczeem gezocht voor studie OnderHUIDs

OnderHUIDs.be is een educatief, stressreducerend programma ter aanvulling van standaardtherapie bij patienten met psoriasis of atopisch eczeem. Kort gezegd krijgt de deelnemer gedurende 12 weken de meest uiteenlopende informatie rondom huid en gezondheid, en wordt er geleerd beter om te gaan met stress via een aanbod van sport, yoga en meditatie.

Wie kan deelnemen?
Indien u tussen de 18 en 75 jaar oud bent en matig of ernstig psoriasis of atopisch eczeem heeft, komt u in aanmerking voor deze studie.

Wat wordt van U verwacht?
U dient bereid te zijn deel te nemen aan het programma gedurende 12 weken, 1 tot 2 maal per week, in de late namiddag. (zie www.onderhuids.be of folder). Daarnaast zijn er 4 studiebezoeken waarbij een klinisch onderzoek gebeurt en waarbij gevraagd wordt enkele vragenlijsten in te vullen.

Hoe verloopt de procedure tot deelname?
Tijdens een eerste screeningsbezoek wordt nagegaan of u in aanmerking komt voor de studie aan de hand van een anamnese en klinisch onderzoek, de informatiebrief wordt overlopen en het informed consent getekend door u en de onderzoeker.

Vervolgens worden de deelnemers aan de studie bij toeval ingedeeld in een groep die start met het trainingsprogramma (naast de gewone medische behandeling) en in een groep patienten die enkel medische behandeling krijgen en niet deelnemen aan het programma (de controlegroep).

Indien u ingedeeld wordt in de controlegroep en dus niet kan deelnemen aan het programma, krijgt u na de studie de kans om alsnog vrijwillig deel te nemen aan het programma OnderHuids.

Bent U geïnteresseerd?

Indien u geïnteresseerd bent of meer informatie wenst, gelieve contact op te nemen met

– Lut Jenkins: via email: Lutgarde.Jen[email protected] of via telefoon 09 332 22 98 of GSM 0498.32.16.48.

– Dr Bostoen Jessica: via email: [email protected] of via telefoon 09 332 52 32.

– Prof Dr Lambert Jo: via email [email protected]

Meer informatie over de studie en het programma is na te lezen op de volgende website: http://www.onderhuids.be

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen