MMC start unieke achillespoli

Máxima Medisch Centrum in Eindhoven start vanaf maandag 1 maart met een unieke poli speciaal voor achillespeesproblemen. Patienten worden gezien door een orthopeed, een sportarts én een fysiotherapeut. Deze aanpak, in combinatie met unieke behandelmogelijkheden, biedt patienten de grootste garantie om eindelijk verlost te worden van een pijnlijke achillespees.
Met deze nieuwe poli, onder de naam TendoMáx, denkt MMC veel patienten te kunnen helpen die al lang kampen met problemen aan de achillespees. Sportarts Bert van Essen: “Achillespeesklachten komen veel voor en zijn vaak hardnekkig waardoor patienten langdurig uitvallen in sport of werk. Conservatieve behandeling faalt regelmatig omdat oefeningen vaak niet goed worden uitgevoerd en ook de begeleiding vaak tekort schiet.”
Bij de intake zien een orthopeed, een sportarts én een fysiotherapeut de patient. Hun gezamenlijke oordeel aan het eind van de intake biedt de patient meteen een helder behandelperspectief. Soms kan volstaan worden met het correct uitvoeren van speciale oefeningen onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut al dan niet aangevuld met andere conservatieve behandelmethoden.
Voor patienten met hardnekkige peesproblemen biedt MMC als enige in Nederland Ultrasone Tissue Characterisation (UTC). Orthopeed Willem den Boer: “Dit onderzoek biedt veel meer inzicht in het probleem van de pees dan andere onderzoeken. Het helpt om te bepalen of oefeningen afdoende zijn of dat we een andere behandeling moeten starten.”
Deze vervolgbehandeling kan bestaan uit Extracorporele Shockwave Therapie (ESWT, niet te verwarren met de low iimpact variant), echogeleide peesinjectie met PRP (plaatjesrijk plasma) of een operatie. Den Boer: “Tot voor kort waren de mogelijkheden van behandeling beperkt, maar met deze mogelijkheden hebben wij eindelijk meer vat op deze lastige blessure.”
Patienten kunnen terecht bij de poli van afdeling sportgeneeskunde (SportMáx) op Sportcomplex Eindhoven Noord, Vijfkamplaan 8b in Eindhoven. Voor meer informatie kunt u bellen: (040) 888 86 88 of 0800-BLESSURE of een e-mail sturen naar [email protected].

Bron: MMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen