Lachende kaarthouder geeft patiënt tijdens de Winterspelen een boost

0
385

Geen ziekenhuisbed zonder Boostcat
Een verblijf in een ziekenhuis is nooit uit vrije wil. Een patient is vaak angstig voor wat komen gaat. Waaraan heeft een patient, naast excellente medische zorg, behoefte tijdens een verblijf in een ziekenhuis? Van een afleidend praatje, tot televisie, telefonie en internet. Ook beterschapskaarten van vrienden, familie en bekenden worden altijd zeer gewaardeerd. Maar waarom worden deze dan altijd achter het hoofd van de patient, buiten het gezichtsveld, op een prikbord geprikt? Guus Ammann die zelf ervaren heeft hoe het verblijf in een ziekenhuis is, bedacht de Boostcat: een lachende kaarthouder voor op het voeteneind van een bed.

Boostcat, maakt je blij
Tijdens de Olympische Spelen, die van 12 februari tot en met 28 februari in Vancouver worden gehouden, worden 1000 Boostcats aan verpleegkundige afdelingen in meer dan 50 ziekenhuizen uitgedeeld. Daarnaast worden ook onder alle patienten die tijdens deze periode televisie kijken via samenwerkingspartner Patientline, Nederlands marktleider op het gebied van televisie en internet in de zorgsector, meer dan 1000 Boostcats verloot.

De ontwerper van de Boostcat, Guus Ammann, vertelt: “de reacties van de patienten op de  Boostcat zijn overweldigend. Ik ben blij dat ik een bijdrage kan leveren aan het verhogen van de sfeeromgeving in een ziekenhuis”.

Boostcat – de lachende kaarthouder – is een nieuw product op de Nederlandse zorgmarkt en kan op de rand van het bed van de patient geklikt worden: zo zijn kaarten ook voor de patient zelf goed te bekijken. Voor meer informatie: www.boostcat.nl

Wat betreft de Olympische Spelen werkt Boostcat samen met Patientline, marktleider op het gebied van digitale gastvrijheid in de zorgsector. Patientline biedt aan meer dan 60 ziekenhuizen en andere zorginstellingen multi-media-services als narrowcasting, televisie, telefonie en internet. In totaal worden door Patientline per jaar meer dan 500.000 patienten op 17.500 bedlocaties afgeleid, vermaakt en geïnformeerd. Voor meer informatie: www.patientline.nl