Koks Maartenskliniek maken ‘Beste zorgmenu van 2010’

Twee koks van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen hebben tijdens een kookwedstrijd op 11 februari 2010 het beste menu van de zorg 2010 gemaakt. Zij versloegen daarbij acht andere zorginstellingen. De prestatie werd beloond met € 5.000,=.
Onder leiding van topkok Pierre Wind en een vakkundige jury vond de kookwedstrijd van voedselleverancier Distrivers plaats op 10 en 11 februari. Jelle Ferwerda, hoofd Voeding en Jan-Willem Dikmans, teamleider Voeding van de Sint Maartenskliniek stelden voor een budget van € 4,= per persoon een compleet 3-gangen menu samen. Daarbij werd vooral gebruik gemaakt van verse streekproducten.

De Sint Maartenskliniek won op basis van de keuze van het menu, de smaak, de presentatie van het gerecht en  de originaliteit. Ferwerda en Dikmans mochten de titel ‘Beste menu van de zorg 2010’ in ontvangst nemen. Het streekmenu wordt opgenomen in de menucyclus van Distrivers waardoor het binnenkort door het gehele land te verkrijgen is.

Een smaakvolle maaltijd zorgt ervoor dat patienten beter eten en sneller herstellen na een operatie. Jelle Ferwerda, hoofd voeding van de Sint Maartenskliniek: “De keuze uit lekkere, verse regionale producten draagt bij aan het welbevinden en een voorspoedig herstel. Daarom kiezen wij voor verse en voedzame producten van bedrijven binnen een straal van 30 kilometer rondom de Sint Maartenskliniek. In veel gevallen zijn de ze binnen 24 uur na productie of oogst in de keuken van de kliniek”.

Bron: Sint Maartenskliniek

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen