Koks Maartenskliniek maken ‘Beste zorgmenu van 2010’
ArrayTwee koks van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen hebben tijdens een kookwedstrijd op 11 februari 2010 het beste menu van de zorg 2010 gemaakt. Zij versloegen daarbij acht andere zorginstellingen. De prestatie werd beloond met € 5.000,=.
Onder leiding van topkok Pierre Wind en een vakkundige jury vond de kookwedstrijd van voedselleverancier Distrivers plaats op 10 en 11 februari. Jelle Ferwerda, hoofd Voeding en Jan-Willem Dikmans, teamleider Voeding van de Sint Maartenskliniek stelden voor een budget van € 4,= per persoon een compleet 3-gangen menu samen. Daarbij werd vooral gebruik gemaakt van verse streekproducten.
De Sint Maartenskliniek won op basis van de keuze van het menu, de smaak, de presentatie van het gerecht en de originaliteit. Ferwerda en Dikmans mochten de titel ‘Beste menu van de zorg 2010’ in ontvangst nemen. Het streekmenu wordt opgenomen in de menucyclus van Distrivers waardoor het binnenkort door het gehele land te verkrijgen is.
Een smaakvolle maaltijd zorgt ervoor dat patienten beter eten en sneller herstellen na een operatie. Jelle Ferwerda, hoofd voeding van de Sint Maartenskliniek: “De keuze uit lekkere, verse regionale producten draagt bij aan het welbevinden en een voorspoedig herstel. Daarom kiezen wij voor verse en voedzame producten van bedrijven binnen een straal van 30 kilometer rondom de Sint Maartenskliniek. In veel gevallen zijn de ze binnen 24 uur na productie of oogst in de keuken van de kliniek”.
Bron: Sint Maartenskliniek