Maasstad Ziekenhuis organiseert evenement Reuma in Beweging

Array

De reumatologen van het Maasstad Ziekenhuis organiseren zaterdag 6 maart vanaf 10.30 uur voor de derde keer het sportieve evenement Reuma in Beweging in het Topsportcentrum in Rotterdam. Het evenement is bedoeld voor mensen met reuma, die in het Topsportcentrum gratis kennis kunnen maken met allerlei sportieve activiteiten.

Het evenement is bedoeld voor mensen met reuma, die in het Topsportcentrum gratis kennis kunnen maken met allerlei sportieve activiteiten.
Het Maasstad Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland dat zo’n sportief evenement organiseert voor zijn patienten. De reumatologen vinden het belangrijk dat reumapatienten zo vaak als ze kunnen in beweging komen. Sporten bevordert namelijk het welbevinden en vermindert de nadelige gevolgen van de chronische ziekte.
Veel patienten ervaren echter, mede door hun aandoening, een drempel om te gaan sporten. Door hen tijdens dit evenement aan de verschillende mogelijkheden te laten ‘snuffelen’, hopen de reumatologen dat die drempel wordt weggenomen.
Tijdens Reuma in Beweging maken de patienten actief kennis met bijzondere sporten. Ze kunnen workshops volgen in ‘exotische’ sporten, zoals aikido,  tai chi, yoga en zhineng qigong, maar ook in pittiger sporten als badminton en volleybal. Tussen het sporten door kunnen bezoekers langs verschillende informatiekraampjes wandelen. Er is een gratis gezonde lunch en koffie en thee.

Reuma en werk

Warme aandacht is er dit jaar voor reuma en werk. De stichting MEE, belangenorganisatie voor mensen met een chronische ziekte of handicap, stelt met improvisatietheater allerlei knelpunten aan de orde. De acteurs laten zien hoe reumapatienten zich weerbaar kunnen opstellen. Ook houdt een arbeidsdeskundige van het UWV Dordrecht een presentatie over de ins en outs van reuma en werk.
In Nederland leiden 2,3 mensen aan een van de 130 verschillende vormen van reuma. Reuma in Beweging had eigenlijk in september 2009 zullen plaatsvinden. De reumatologen hebben het evenement toen uitgesteld vanwege de Mexicaanse griep. Mensen met reuma die nog geen uitnodiging hebben gekregen, kunnen zich tot en met woensdag 3 maart aanmelden via de website van het Maasstad Ziekenhuis.

bekijk het programma

Bron: Maasstad Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen