Nederlands Paralympisch Team Vancouver vertrokken

Array

Nog 12 dagen tot Vancouver!
Het Nederlands Paralympisch Team Vancouver is vanochtend vanaf Schiphol vertrokken naar de Verenigde Staten, voor de laatste voorbereidingen op de Paralympische Winterspelen Vancouver 2010. Het team, met zitskier Kees-Jan van der Klooster, bondscoach Falco Teitsma, assistent-coach en materiaalman, reist vandaag af naar Aspen, om daar de komende dagen deel te nemen aan de laatste World Cup-wedstrijd van het seizoen. Chef de Mission André Cats was vanmorgen op Schiphol aanwezig om het team uit te zwaaien. Hij reist op donderdag 4 maart via Vancouver naar Whistler, waar het onderdeel alpineskien van de Paralympische Winterspelen wordt afgewerkt.

Van der Klooster neemt de World Cup-wedstrijd in Aspen zeer serieus. “Ik ga gewoon knallen. Deze sport leent zich er niet echt voor om te pieken op het juiste moment. Je moet sowieso naar beneden en als je het dan rustig aan doet, dan eindig je zo twee, drie seconden achter de concurrent. Dat kan niet. Ik ga zeker proberen om in Aspen het podium te halen.” Op zaterdag 6 maart reist het team vanuit de Verenigde Staten door naar Whistler.

Paralympische Spelen in Vancouver
De Paralympische Winterspelen in Vancouver duren van 12 tot en met 21 maart.
In Canada zal alleen zitskier Kees-Jan van der Klooster Nederland vertegenwoordigen. Hij neemt deel aan de onderdelen afdaling, Super-G en reuzenslalom. Aan de vorige Winterspelen, die in 2006 plaatsvonden in Turijn, deden geen Nederlanders mee.

Meer informatie over de Paralympische Spelen in Vancouver is te vinden op www.paralympisch.nl.

Bron: NOC*NSF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen