Vier Overijsselse instellingen sluiten aan op verwijsindex

Array

Jarabee, Maatschappelijk Werk Noord West Twente, Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Enschede-Haaksbergen en Vrouwenopvang Overijssel kiezen voor THORAX bij aansluiting op de verwijsindex VIS2

Jarabee, Maatschappelijk Werk Noord West Twente, Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Enschede-Haaksbergen en Vrouwenopvang Overijssel gaan direct koppelen met de verwijsindex VIS2. Dit houdt in dat de vier organisaties vanuit hun registratiesysteem signaleringen kunnen versturen bij risicojongeren. THORAX informatieprojecten & advies gaat de organisaties in dit project begeleiden en het voornemen is deze koppeling in de eerste helft van 2010 af te ronden.

De vier organisaties maken allen gebruik van het registratiesysteem Regas. De applicatie die de meldingen verstuurt aan VIS2 zal dan ook ontwikkeld worden binnen Regas. Hierdoor kunnen de gebruikers de signaleringen aan de verwijsindex opnemen in het werkproces. “Dit betekent dat de hulpverleners de gegevens niet opnieuw in hoeven te voeren in een website. Een vereiste van de organisaties.”, aldus Bertil Brandse, directeur bij THORAX.

THORAX begint het project met een behoeftepeiling en informatieanalyse. Doel hiervan is een goede aansluiting van het gebruik van de verwijsindex, zowel op het werkproces van de organisaties als op hun registratiesystemen. Daarna zal een koppelstuk tussen het registratiesysteem van de organisatie en de verwijsindex geplaatst worden, zodat de gegevensuitwisseling tot stand kan komen. Zeker is dat dit op basis van de ketenregistratiesoftware van UITWEG gaat gebeuren. Dit betreft een generieke oplossing, waardoor toekomstige koppelingen sneller zijn te realiseren.

Informatie over de betrokken zorginstellingen:
Jarabee is een organisatie voor ondersteuning, hulp- en dienstverlening aan kinderen, jongeren, hun ouders en iedereen die in zijn werk met hen te maken heeft. Het werkgebied van Jarabee is de regio Twente.
www.jarabee.nl

Vrouwenopvang Overijssel biedt hulp aan vrouwen (met of zonder kinderen) die te maken hebben, of hebben gehad, met huiselijk geweld. Het werkgebied van Vrouwenopvang Overijssel is de gehele provincie Overijssel en de Gelderse regio Noord-Veluwe.
www.vrouwenopvangoverijssel.nl

SMD E-H is een zelfstandige non-profitorganisatie die aan alle burgers van binnen hun werkgebied gratis hulp- en dienstverlening biedt. SMD E-H richt zich voornamelijk op maatschappelijke dienstverlening Het werkgebied van SMD E-H is de gemeente Enschede en Haaksbergen.
www.smd-eh.nl

Ook MWnwT is een instelling voor maatschappelijk werk en dus een zelfstandige non-profitorganisatie die aan alle burgers van binnen hun werkgebied gratis hulp- en dienstverlening biedt. Het werkgebied van MWnwT is Almelo, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.
www.mwnwt.nl

Informatie over de overige betrokkenen in dit project:

Coöperatie de UITWEG is opgericht door de gezamelijke jeugdzorginstellingen in Overijssel. De software wordt behalve voor jeugd ook gebruikt voor ondersteuning van huiselijk geweld in de regio Apeldoorn. Zij beheren de ketenregistratiesoftware die ervoor zorgt dat de gegevens beveiligd en op geprotocolleerde wijze wordt verstuurd naar Zorg voor Jeugd.www.uitweg.info

Regas B.V. is het bedrijf achter het registratiesysteem Regas dat door de vier genoemde organisaties wordt gebruikt. Regas software biedt generieke mogelijkheden om primaire werkprocessen snel te vertalen naar bruikbare softwaretoepassingen.
www.regas.nl

Synestesia is de impementatiepartner van VIS2. Zij zorgen voor de werking van de SOAP interface aan de zijde van VIS2.
www.synestesia.nl

THORAX informatieprojecten & advies is een adviesbureau dat is gespecialiseerd in informatisering. THORAX biedt sinds 1992 informatieadvies aan en geeft ondersteuning bij informatieprojecten. Zij hebben middelgrote en grote dienstverlenende organisaties als klant en richten zich vooral op de welzijnssector, de (jeugd)zorg en gemeenten. THORAX begeleidt organisaties die samenwerken in een (hulp)keten. Tevens ondersteunt THORAX individuele hulpverlenende organisaties, zoals jeugdzorgaanbieders en maatschappelijke dienstverleners.
www.thorax.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen