College of Pharmaceutical Sciences start in september aan Universiteit Utrecht

Array

Nieuwe opleiding leidt ambitieuze scholieren op tot ontwikkelaars van innovatieve geneesmiddelen
De Universiteit Utrecht start met een uniek internationaal College of Pharmaceutical Sciences. Ambitieuze scholieren, die ontwikkelaars willen worden van innovatieve geneesmiddelen, kunnen het honours-programma vanaf september volgen. De focus van de opleiding ligt op ziekten van het centrale zenuwstelsel en het immuunsysteem, zoals Alzheimer, depressie en verslaving, multiple sclerose en astma. Het College-onderwijs is kleinschalig en projectgeorienteerd. Tijdens de bachelorvoorlichtingsdagen aan de Universiteit Utrecht op 20 maart kunnen scholieren kennismaken met de nieuwe opleiding.

Veel van deze ziekten komen steeds vaker voor. Het onderzoek naar deze ziektes heeft de afgelopen jaren een geweldige impuls gekregen dankzij de spectaculaire ontwikkelingen in de onderzoekstechnieken op het niveau van de hersenen en de cel. De farmaceutische industrie staat nu voor de uitdaging om op basis van al die nieuwe kennis geneesmiddelen te ontwikkelen. Daarom neemt de Universiteit Utrecht het initiatief een speciaal college in te richten voor geneesmiddelonderzoekers.

Kleinschalig en projectgeorienteerd
Het College of Pharmaceutical Sciences valt binnen de bacheloropleiding Farmacie en is bedoeld om talentvolle en gemotiveerde studenten op te leiden tot geneesmiddelonderzoekers. Het College of Pharmaceutical Sciences is kleinschalig en projectgeorienteerd opgezet volgens het zogenaamde Aalborg-model, een vorm van probleemgestuurd onderwijs. Alleen talentvolle en gemotiveerde studenten worden toegelaten. Dit jaar is er plaats voor 25 studenten. Masterprogramma’s die goed aansluiten op het college zijn Drug Innovation, Neuroscience and Cognition, Infection and Immunity en Epidemiology.

Top van Europa
De Universiteit Utrecht is het grootste wetenschappelijke Life Sciences centrum van Nederland, met Farmaceutische Wetenschappen, Scheikunde, Biologie, Geneeskunde, Diergeneeskunde en het UMC Utrecht. Daarnaast wordt intensief samengewerkt met de Life Sciences partners op de Uithof, zoals het vooraanstaande Hubrecht Instituut, het RIVM en verschillende jonge, innovatieve bedrijven. Bovendien behoort de Utrechtse faculteit Bètawetenschappen volgens internationale ranglijsten tot de top van Europa.
Meer informatie
Website van de het College of Pharmaceutical Sciences: www.uu.nl/honours/cps

Bron: Universiteit Utrecht

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen