Nieuwe specialisten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Onlangs zijn in het Jeroen Bosch Ziekenhuis drie nieuwe specialisten komen werken.

Drs. K.S. Simons (Koen) en dr. H.J. Derijks (Jeroen) werken op de locaties Groot Ziekengasthuis en Carolus en dr. R.J. van Marum (Rob) op de locatie Carolus.

Drs. Koen Simons
Meneer Simons volgde zijn opleiding geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (thans Radboud Universiteit Nijmegen). Vanuit het Radboud Universitair Medisch Centrum is hij opgeleid tot internist en heeft het aandachtsgebied Intensive Care aldaar gedaan. Vanaf 2008 is hij geregistreerd intensivist en werkzaam als staflid op de Intensive Care in het Radboud Universitair Medisch Centrum. Vanaf mei 2009 werkt hij als chef de clinique op de Intensive Care in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat hij zich bezighouden met vroege mobilisatie van Intensive Care patienten en wetenschappelijk onderzoek.

Dr. Jeroen Derijks
Meneer Derijks volgde zijn opleiding tot ziekenhuisapotheker en opleiding tot klinisch farmacoloog in het Orbis Medisch Centrum in Sittard/Geleen. Derijks is gespecialiseerd in de klinische farmacologie. Zijn promotieonderzoek was een samenwerkingsverband tussen de vakgroep farmaco-epidemiologie en farmacotherapie van de Universiteit Utrecht en de afdeling klinische farmacie van het Orbis Medisch Centrum. Hij deed onderzoek naar de invloed van antidepressiva op de glucose huishouding. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis zal hij zich bezighouden met de klinisch farmaceutische dienstverlening. Zijn speerpunten zijn het initieren van onderzoek vanuit de ziekenhuisapotheek en de klinische farmacologie.

Dr. Rob van Marum
Meneer van Marum startte in 1990 als verpleegarts. Hij is in 1998 gepromoveerd op decubitus. Daarna volgde hij zijn opleiding tot klinisch geriater en klinisch farmacoloog in verschillende ziekenhuizen. Zijn interne vooropleiding deed hij in Dordrecht, zijn opleiding Geriatrie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Psychiatrie in Leidschendam en Klinische Farmacologie in het Universitair Medisch Centrum te Utrecht. Hij werkte sinds december 2003 als geriater in het UMC Utrecht. Van Marum is gespecialiseerd in gerontofarmacologie. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat hij zich richten op de versterking van het wetenschappelijk onderzoek binnen de Geriatrie en de opleiding tot klinisch farmacoloog in samenwerking met de ziekenhuisapotheek.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn onder andere Oncologie, Minimaal invasieve chirurgie, Moleculaire Diagnostiek en Interventiecardiologie.

Bron: JBZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen