Nefarma heeft een verkiezingsdocument voor partijprogramma’s 2010 – 2014

Nefarma heeft een verkiezingsdocument opgesteld met het oog op de totstandkoming van de verkiezingsprogramma’s voor de vervroegde Tweede Kamerverkiezingen. Het document geeft vijf adviezen voor verbetering van de gezondheidszorg in de periode 2010-2014.Nefarma gebruikt het verkiezingsdocument als inbreng bij de verschillende partijen. De programma’s worden op dit moment geschreven.

De vijf hoofdonderwerpen hebben de volgende titels meegekregen:
1. Voortzetting van gereguleerde marktwerking met maximale helderheid;
2. Realiseer grote kostenbesparingen binnen en buiten de zorg door inzet van nieuwe, innovatieve geneesmiddelen;
3. Vasthouden aan wettelijke termijnen biedt direct meeropbrengst;
4. Continue verbetering van zorg vereist een goed innovatieklimaat;
5. In de komende kabinetsperiode is behoefte aan een consistent beleid. De belangrijkste punten van uitwerking zijn: het belang van een goed innovatieklimaat, voeren van een consistent overheidsbeleid met vasthouden van elementen van marktwerking, ontschotting van de financiering binnen en tussen departementen, positioneren van geneesmiddelen als opbrengsten- in plaats van kostenpost, terugdringing van vertragende regelgeving, opheffen van achterstanden en vertragingen bij CBG en CVZ, opheffen van vertragende toetsing bij goedkeuring onderzoeksprotocollen, het belang van actuele richtlijnen, gelijke posities van overheid, instituten, artsen, verzekeraars en farmabedrijven op het vlak van transparantie en verantwoording afleggen en – niet op de laatste plaats – structurele financiering van onderzoek.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen