Arbocatalogus LHV: de standaard voor werksituatie huisartsenpraktijk

0
615

Op de Huisartsbeurs op 6 maart introduceerde de LHV de online Arbocatalogus. Deze catalogus biedt oplossingen voor arbo-risico’s die in de huisartspraktijk kunnen voorkomen. Samen met het Personeelshandboek en de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) biedt de LHV zo een totaalpakket aan ondersteuning in de huisartspraktijk.

Ongewenst gedrag, kantoorwerk en omgevingsfactoren
De Arbocatalogus is een op maat gemaakt oplossingenboek voor arbo-risico’s in de huisartspraktijk. We zijn begonnen met de belangrijkste risico’s: ongewenst gedrag, kantoorwerk en omgevingsfactoren. Op termijn zal de catalogus oplossingen geven voor alle belangrijke risico’s in onze branche. In de Arbocatalogus staan alleen oplossingen die volgens huisartsen en medewerkers in de branche haalbaar en effectief zijn. Oplossingen zijn goedgekeurd door de arbeidsinspectie.

Minder uitstroom
De LHV heeft met de oplossingen in deze catalogus voor het eerst een standaard neergelegd waaraan de werksituatie in de huisartspraktijk minimaal zou moeten voldoen. Margreet Schuurmans, senior HRM-adviseur bij de LHV: “Een goed Human Resources Management (HRM)-beleid leidt tot minder uitstroom en een betere beheersing van verzuim en reïntegratie. Bovendien is een goed functionerend team in de huisartspraktijk een van de randvoorwaarden voor gedegen patientenzorg. De LHV stelt daarom informatie en een aantal tools ter beschikking die kunnen helpen bij de professionalisering van het HRM-beleid. De Arbocatalogus is een handig instrument dat specifiek is toegesneden op de situatie in de huisartspraktijk.”

Totaalpakket

De Arbocatalogus staat niet op zichzelf. Samen met het Personeelshandboek en de Risico Inventarisatie & Evaluatie biedt de LHV een (digitaal) totaalpakket aan arbo-ondersteuning. Zo biedt de Arbocatalogus oplossingen voor de risico’s die uit de RI&E komen.

Vorig artikelLHV-bestuurslid Jettie Bont was 5 maart te gast bij consumentenprogramma Knelpunt
Volgend artikelMarktwerking baan de baan voor ambulancevervoer
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.