Dr. Donor doneert organen tijdens open dag SFG

0
225

Weet jij al welke organen jij gaat doneren?
Op 20 maart organiseert het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam een open dag en Dr. Donor is erbij! Hoe zie jij eruit als chirurg? BMI, wat is dat eigenlijk en wat heeft dat te maken met ons gewicht? Lukt het jou om de techniek van een kijkoperatie toe te passen? De antwoorden op deze vragen krijg allemaal je tijdens de open dag.

Waarom Dr. Donor?
Uit onderzoek bleek dat weinig jongeren een donorcodicil invullen en daarnaast weinig kennis hebben over de organen die gedoneerd kunnen worden. Van de jongeren die in 1990 zijn geboren, heeft van de 196.015 jongeren 32,8% gereageerd. Van deze jongeren geeft 42,8% de volledige toestemming om na overlijden zijn organen te gebruiken. 20,7% geeft toestemming met donatiebeperking. 25,5% geeft echter geen toestemming. 10,1% laat nabestaanden na het overlijden beslissen en 0,8% laat het over aan een specifieke persoon.

Met behulp van Dr. Donor the Game gaan hopelijk steeds meer jongeren het belang inzien van orgaandonatie. Want het is voor veel mensen van levensbelang dat meer mensen hun donorcodicil invullen!

Hoe wordt het spel gespeeld?
Dr. Donor is een grote dokter waar op de locatie van het lichaam van de te transplanteren organen grote gaten zijn gemaakt. Met ballen in de vorm van harten kan naar de dokter gegooid worden. Ondertussen vertellen Martijn Oudeman en Leonie Wijnaldum je meer over orgaandonatie; respectievelijk hebben zij een dubbele longtransplantatie en een niertransplantatie ondergaan. Beiden zouden niet meer hebben geleefd als andere mensen niet zo dapper waren geweest om hun donorcodicil in te vullen!

Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam
Op zaterdag 20 maart 2010 bent u van harte welkom in het Sint Franciscus Gasthuis van 10.00 tot 16.00 uur. Neem een kijkje in het ziekenhuis, gooi naar
Dr. Donor en maak een praatje met Martijn Oudeman en Leonie Wijnaldum.

Wat is er te doen?

  • Laat een cholesterol- en glucosemeting uitvoeren
  • Neem deel aan een rondleiding door technische installaties, de werkplaats en de keuken
  • Volg een gipsdemonstratie

Dr. Donor is aanwezig van 10.00 tot 16.00!

Rotterdam Zorgstad
Samen met de zorginstellingen in de stad maakt de gemeente Rotterdam zich sterk voor de stimulering van de Rotterdamse gezondheidszorgeconomie. Door te focussen op een gezonde economische zorgsector met een kwalitatief hoogwaardig aanbod, veel bedrijvigheid en werkgelegenheid, zal Rotterdam in staat zijn om de dreigende onbalans tussen zorgvraag en zorgaanbod het hoofd te bieden.

Geef jij je ook helemaal? Check de website www.drdonor.nl en nodig Dr. Donor uit voor jouw event!

Vorig artikelMeer operaties in dagopname en meer kijkoperaties
Volgend artikelInfotechnology gecertificeerd OmniHIS Scipio provider
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.