Oproep: een indicatie voor verblijf in een instelling? De NOS is naar u op zoek

In 2009 hebben 17.000 mensen met begeleiding uit de AWBZ een herindicatie gehad voor verblijf in een AWBZ-instelling. Dit hield verband met een veranderde zorgvraag. Als u tot deze groep mensen behoort, wil de NOS graag met u in contact komen.
De NOS wil uitzoeken wat mensen vorig jaar precies gemerkt hebben van de bezuinigingen in de AWBZ. De bezuinigingen die in 2009 zijn doorgevoerd staan bekend als de pakketmaatregelen. Een van die maatregelen hield in dat mensen minder of geen begeleiding kregen.
Waarom kreeg u een herindicatie?
De NOS wil weten of de bezuinigingen invloed hebben gehad op de herindicaties in 2009. Bent u misschien naar een instelling verhuisd omdat u met minder begeleiding niet langer thuis kon wonen? Of was de reden simpelweg dat u meer zorg nodig had?

Om antwoorden te krijgen op deze vragen wil de NOS in contact komen met mensen die:

• tot 1 januari 2009 begeleiding kregen
• in 2009 een herindicatie hebben gekregen voor verblijf in een instelling.
Voldoet u hieraan of kent u iemand die hieraan voldoet? Meld dit dan aan de NOS via [email protected]. Stuur uw reactie op voor donderdag 25 maart. Vermeld duidelijk wie u bent, hoeveel uur begeleiding u kreeg tot 1 januari 2009 en hoe uw situatie er nu uitziet.
Doel van de NOS
Met de reacties wil NOS Nieuws een onderwerp maken op radio, tv en/of internet om op die manier de gevolgen van de pakketmaatregelen in kaart te brengen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen