Minister Rouvoet investeert fors in Generation R

Array

Demissionair minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin gaat fors investeren in Generation R, het grootschalige bevolkingsonderzoek van Erasmus MC onder 10.000 kinderen. Hij levert hiermee een belangrijke bijdrage aan het vroegtijdig opsporen van gedragsproblemen en het onderzoek naar het effect van de omgeving op de ontwikkeling van het kind. Met deze investering maakt minister Rouvoet de volgende fase van Generation R mogelijk. De toelichting van de minister op deze investering en de bekendmaking van het totale bedrag zal plaatsvinden onder toeziend oog van een aantal kinderen uit de onderzoeksgroep.

Generation R onderzoekt de groei, ontwikkeling en gezondheid van bijna 10.000 opgroeiende kinderen in Rotterdam. Deze kinderen worden vanaf de vroege zwangerschap tot hun jong volwassenheid gevolgd. Centraal staat de vraag waarom het ene kind zich optimaal ontwikkelt en het andere kind niet. Door factoren te onderzoeken die deze ontwikkeling kunnen bevorderen, levert Generation R een belangrijke bijdrage aan de gezondheid en de zorg voor alle kinderen en hun ouders in Nederland.

Generation R wordt uitgevoerd door het Erasmus MC, de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis in samenwerking met de GGD Rotterdam en omstreken.
www.erasmusmc.nl
www.eur.nl
www.ggd.rotterdam.nl

Recente artikelen