Overgewicht blijft probleem

Array
Het Voedingscentrum maakt zich zorgen over het aantal mensen met overgewicht in Nederland. Nog steeds is 1 op de 2 Nederlanders te dik, blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Er lijkt geen verandering te komen in het aantal mensen dat te dik is. Ruim 40% van de mannen heeft een Body Mass Index van tussen de 25 en 30 en dat geldt voor ongeveer 30% van de vrouwen. Het aantal mensen dat veel te dik is neemt zelfs sterk toe. De afgelopen 30 jaar is het aantal mannen met obesitas nog nooit zo hoog geweest. Meer dan 11% van de mannen heeft een Body Mass Index hoger dan 30, terwijl dat 30 jaar geleden nog 4% was. Ook het aantal vrouwen dat obesitas heeft is hoog, namelijk ruim 12%.

Overgewicht is een complex probleem, waar veel aandacht voor nodig blijft. Daarom hebben we het onderwerp onlangs weer bij de politiek onder de aandacht gebracht. Zo willen we dat in openbare ruimtes de gezonde keuze gemakkelijker wordt gemaakt.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen