Overgewicht blijft probleem

0
283
Het Voedingscentrum maakt zich zorgen over het aantal mensen met overgewicht in Nederland. Nog steeds is 1 op de 2 Nederlanders te dik, blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Er lijkt geen verandering te komen in het aantal mensen dat te dik is. Ruim 40% van de mannen heeft een Body Mass Index van tussen de 25 en 30 en dat geldt voor ongeveer 30% van de vrouwen. Het aantal mensen dat veel te dik is neemt zelfs sterk toe. De afgelopen 30 jaar is het aantal mannen met obesitas nog nooit zo hoog geweest. Meer dan 11% van de mannen heeft een Body Mass Index hoger dan 30, terwijl dat 30 jaar geleden nog 4% was. Ook het aantal vrouwen dat obesitas heeft is hoog, namelijk ruim 12%.

Overgewicht is een complex probleem, waar veel aandacht voor nodig blijft. Daarom hebben we het onderwerp onlangs weer bij de politiek onder de aandacht gebracht. Zo willen we dat in openbare ruimtes de gezonde keuze gemakkelijker wordt gemaakt.