OM behandelt 23 zaken CityKliniek

Array

Het Openbaar Ministerie neemt 23 zaken in behandeling van vrouwen die mogelijk ernstig lichamelijk letsel hebben opgelopen bij behandelingen in de Haagse CityKliniek. Binnenkort worden de aangiftes opgenomen door de politie.  Het OM riep in juli vorig jaar clienten van de CityKliniek op om hun klachten te melden. Meer dan honderd vrouwen dienden een klacht in. Uit het onderzoek moet blijken of de omstreden CityKliniek arts Rock G. vervolgd wordt. De kliniek moest dicht na een bezoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Er waren meldingen over ernstige wondinfecties, verkeerd geplaatste borstprotheses en slechte nazorg.

Bij de politie Haaglanden werden rond de honderd aangiften gedaan tegen de CityKliniek. De kliniek moest in juli 2009 op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg sluiten na klachten over overschrijding van de regels, vooral op het gebied van de hygiene. De politie bekijkt nu samen met het Openbaar Ministerie of de klagers aangifte kunnen doen van bijvoorbeeld mishandeling, of van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De chirurg in de Haagse kliniek was een gynaecoloog. Hij noemde zichzelf deskundige op het gebied van borstchirurgie en vaginaverjonging.

Het rapport van de Inspectie uit juli 2009 schetste een ontluisterend beeld. De hygiene in operatiekamers deugde niet, sterilisatiemedicijnen zijn verlopen en in de koelkast lagen aangebroken ampullen. Verder hield de arts zich niet aan de Nederlandse regels bij het uitvoeren van borstvergrotende operaties. Het regende  klachten van patienten die door hem behandeld zijn. Sluitingsbevel Citykliniek van de Inspectie (pdf)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen