10 Ziekenhuizen krijgen geen bankleningen meer om lopende verbouwingen af te betalen

Array

Zeker tien van de vijfentachtig Nederlandse ziekenhuizen zijn technisch failliet, zo meldt Het Parool. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen NVZ overweegt minister Ab Klink (Volksgezondheid) tot steunmaatregelen te dwingen via een rechtszaak. De financiele problemen zijn een gevolg van het wegvallen van toegezegde steun aan ziekenhuizen die onder druk van de overheid aan dure renovaties zijn begonnen. Ziekenhuizen krijgen geen bankleningen meer om lopende verbouwingen af te  betalen. Ziekenhuizen hanteren als solvabiliteit — anders dan in het bedrijfsleven — het eigen vermogen als percentage van de omzet. Het Waarborgfonds voor de zorg geeft als globale indicatie voor een ‘gezonde’ vermogenspositie van ziekenhuizen een ‘weerstandsvermogen’ van 10 tot 15%.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen