CHPA werkt samen met Thuiszorg

Array

Patienten die de Centrale Huisartsen Post Almelo (CHPA) bellen kunnen per 1 maart geholpen worden door een verpleegkundige van ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente in plaats van de huisarts. Dit wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van de CHPA met ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente met betrekking tot spoedhulp tijdens avonden, nachten en in weekenden.CHPA directeur J. Snel en H. Semmekrot (coördinator Kwaliteit ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente) denken dat er door de intensieve samenwerking veel te winnen valt. Beide organisaties hebben hetzelfde werkgebied en beide beschikken over een 24-uurs bereikbare dienst.

De samenwerking betreft de zorgvragen waarvoor niet altijd een huisarts vereist is, b.v. valpartijen, situaties waarbij mantelzorg ontbreekt, spoedeisende verpleegkundige handelingen zoals injecteren, bloedsuiker prikken en blaaskatheters inbrengen. De dienstdoende huisarts bepaalt aan de hand van de urgentie welke patient door een verpleegkundige van ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente bezocht wordt. Zo krijgt de patient die zorg die nodig is, terwijl de verpleegkundige per saldo vele malen goedkoper is dan wanneer een huisarts de eerste hulp thuis geeft.

Voor goede hulp hebben de verpleegkundigen een koffer met een zeer uitgebreid assortiment EHBO artikelen. Indien nodig hebben de verpleegkundigen direct contact met de regiearts of dienstdoende huisarts via de intercollegiale lijn van de CHPA.

De verpleegkundige van ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente doet na afloop van de visite altijd direct telefonisch verslag aan de doktersassistent of aan de dienstdoende huisarts.
Met de samenwerking willen de twee zorgorganisaties gezamenlijk hiermee de 24-uurs acute ambulante zorg voor de komende jaren borgen. De verwachting is dat deze aanpak door zorgverzekeraars zal worden ondersteund.

De samenwerking gaat in eerste instantie uit van een pilot tot 1 oktober. Tussentijds wordt geevalueerd. De inzet is dat daarna de samenwerking wordt voortgezet als een reguliere samenwerking tussen beide instelling.

Om de aanrijdtijden en de beschikbaarheid veilig te stellen heeft ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente het hele werkgebied in 2 regio’s verdeeld met een dienstdoende verpleegkundige en een achterwacht.
De verpleegkundigen hebben hun standplaats in Woonzorgcentrum De Koppel te Almelo en het Krönnenzommer te Hellendoorn. Van daaruit volgen zij de oproepen op.

Bron: Delta FM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen