Reactie op ‘Staat van de Gezondheidszorg’ eind 2010

0
286

De ministers van VWS, Justitie en Jeugd en Gezin reageren eind 2010 inhoudelijk op de rapportage van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over de ‘Staat van de Gezondheidszorg’. Dat staat in een brief die de minister Klink gisteren naar de Tweede Kamer stuurde.

De rapportage, ‘SGZ 2010’ , gaat onder meer in op de effectiviteit van lokaal gezondheidsbeleid, gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl. Ook heeft de IGZ onderzocht of en hoe toezicht een bijdrage kan leveren om de zorg voor kwetsbare groepen te verbeteren.

Klink schrijft aan de Kamer: ‘Mijn inhoudelijke reactie op deel 1 van de IGZ-rapportage volgt via de landelijke nota gezondheidsbeleid. Deze nota zal naar verwachting eind 2010 verschijnen.’ En: ‘De inhoudelijke reactie van mijn collega’s van Jeugd en Gezin en Justitie op deel 2 van de IGZ-rapportage ontvangt u bij de aanbieding van de landelijke nota gezondheidsbeleid.’