Online afspraken maken kan wel bij tandartsen

Op 22 maart stond op deze site in het betreffende bericht, dat prof.dr. Guus Schrijvers verrast was over de mogelijkheid met de kapper online een afspraak te maken, terwijl dat bij huisartsen geen gemeengoed is. Jorien Kruijswijk-Jansen werkt bij de Stichting Toekomst Scenario’s Gezondheidszorg en berichtte Schrijvers,  dat met tandartsen wel online afspraken te maken zijn.

Zij mailde:  Sinds een aantal jaren bestaat het bedrijf: onlineafspraken.nl.  Dat timmert aan de weg door dienstverlenende bedrijven aan te sluiten op een online-afsprakensysteem, zodat de klant eenvoudig en 24/7 een afspraak kan plannen. Dit systeem is gestart met een online-afsprakensysteem voor tandartsen (ook bedacht door een tandarts, aangezien de betreffende tandarts het zonde van de tijd vond om ‘eenvoudige’ afspraken via de telefoon af te handelen als dat ook via het internet kon).

Na het succes van de tandartsen zijn andere dienstverlenende bedrijven betrokken. Helaas is het nog steeds heel moeilijk om huisartsen en andere zorginstellingen te betrekken. Angst voor privacy, angst voor het ‘zomaar’ volplannen van de agenda (wat niet kan omdat de arts bepaalt welke uren open kunnen in de agenda) en gebrek aan een eenduidig computersysteem heeft nog weinig resultaat opgeleverd. Inmiddels zijn diverse zorginstellingen zelf aan de slag gegaan met een eigen systeem, maar dat kan dus alleen geïmplementeerd worden in de bestreffende instelling. Waarom ik dit allemaal weet? Mijn partner heeft aan het begin van deze online-afsprakenwereld gestaan en heeft ervaren, dat het soms eenvoudig loopt en vaak ook helemaal niet. Meer info vind je op: www.tandarts.nl

www.onlineafspraken.nl en www.autoafspraak.nl

Goed, dat wilde ik  jou op de maandagmorgen na je nieuwsbrief even meegeven.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen