Polikliniek Heerde start op 20 april in Wendhorst

Array

Een initiatief van Heerdese huisartsen, Viattence en Isala klinieken
20 april start Polikliniek Heerde. Direct vanaf de start is de polikliniek toegerust met een diagnostisch centrum voor bloed- en röntgenonderzoek. De polikliniek start met zes specialismen. Dit aantal zal in de loop van het jaar uitbreiden. De wensen van de Heerdese huisartsen hebben bij de opzet van de polikliniek een belangrijke rol gespeeld. Met de vestiging van de polikliniek in locatie Wendhorst van Viattence is daarmee ook samenwerking geborgd; een prima basis om de zorgverlening in de regio te optimaliseren.

Isala klinieken hechten grote waarde aan deze samenwerking. Als huisarts en specialist elkaar goed kennen en handelswijzen op elkaar afgestemd hebben, komt dat direct ten goede aan de patient. Daarnaast biedt de vestiging van de polikliniek in locatie Wendhorst de mogelijkheid ook de samenwerking met de daar aanwezige specialisten ouderengeneeskunde te versterken. Mochten huisarts, specialist ouderengeneeskunde of Isala-specialist concluderen dat een patient aanvullende zorg in het ziekenhuis nodig heeft, dan kunnen zij direct handelen. Immers, de polikliniek staat in nauw contact met de hoofdlocatie van de Isala klinieken in Zwolle.

Locatie Wendhorst
Isala biedt in locatie Wendhorst topklinische zorg naast de deur, dicht bij de patient. In eerste instantie starten spreekuren van de specialismen kindergeneeskunde, orthopedie, interne geneeskunde, chirurgie, cardiologie en gynaecologie. Later breidt het aantal specialismen uit. Viattence heeft er alles aan gedaan om de vestiging van Isala in locatie Wendhorst mogelijk te maken. De polikliniek is overzichtelijk en gelijkvloers. De sfeer is gemoedelijk door de kleinschaligheid en de verzorgde uitstraling. Er is gratis parkeergelegenheid.

Diagnosepunt
Deze faciliteit binnen de polikliniek voert diagnostisch bloed- en röntgenonderzoek uit in opdracht van huisartsen en de medisch specialisten. Diagnosepunt werkt zonder wachttijden. De arts beschikt dezelfde dag nog over de uitslagen. Ook de specialisten ouderengeneeskunde maken er gebruik van. Diagnosepunt wordt bemand door Isala-medewerkers. Eerder opende al een vestiging van Diagnosepunt in Zwolle.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen