Nieuw internationaal partnership E.Novation

Array

E.Novation, specialist in “Connecting Healthcare”, bundelt krachten met Capsule, de meest toonaangevende leverancier binnen communicatie van medische apparatuur
IT-dienstverlener E.Novation lanceert vandaag een nieuw strategisch partnership tussen twee toonaangevende bedrijven op het gebied van medische data integratie. E.Novation en Capsule ondertekenden recent een overeenkomst waarbij het gehele proces van het verzamelen, converteren en opslaan van patient gerelateerde data geïntegreerd wordt in één oplossing. E.Novation en Capsule gaan zowel in de Benelux als in Groot Brittannie en Frankrijk samenwerken.
Toegevoegde waarde
De samenwerking tussen beide bedrijven is een logische stap in het proces van het verbeteren van communicatie en data integratie van medische patientgegevens. E.Novation is gespecialiseerd in het verzamelen van informatiestromen en het beschikbaar stellen van deze informatiestromen voor ziekenhuisinformatiesystemen. Meer dan tweederde van alle ziekenhuizen in Nederland maakt hiervoor gebruik van E.Novation’s communicatieserver Cloverleaf. Met Cloverleaf worden alle specifieke applicaties probleemloos met elkaar geïntegreerd. Medische data van apparatuur die men naast een ziekenhuisbed plaatst, zoals infuuspomp of hartbewakingsapparatuur, worden echter zelden automatisch geïntegreerd in een informatiesysteem, data server of elektronisch medisch dossier. Als belangrijke aanvulling op de portfolio van E.Novation voorziet Capsule in een alles omvattende en innovatieve oplossing waarbij dit wel mogelijk is.

“Met Capsule hebben we een strategische partner gevonden die ons voorziet van een oplossing die de volledige integratie van medische data van het ziekenhuisbed helemaal tot aan een landelijk EPD mogelijk maakt,” aldus Ron Meijsen, Director Business Development en Strategic Alliances van E.Novation. “Capsule is een solide en innovatieve partner die een fantastische aanvulling betekent op onze bestaande oplossingen, waardoor we onze klanten kunnen voorzien van een -all inclusive- oplossing.”

Levensbelang
E.Novation levert oplossingen die alle informatiesystemen binnen een ziekenhuis kunnen verbinden. Een essentieel onderdeel hiervan is de data die gegenereerd wordt door apparatuur naast een ziekenhuisbed. De hoeveelheid data die door medische apparatuur zoals een hartbewakingsystemen of een infuuspomp gegenereerd wordt, is de laatste jaren explosief gestegen. Deze data is echter vaak specifiek voor dit soort op zichzelf staande apparatuur. Het zou logisch zijn wanneer de informatie afkomstig van deze apparatuur, automatisch wordt verzameld, verwerkt en opgeslagen in bijvoorbeeld een ziekenhuisinformatiesysteem. Het tegendeel is echter vaak waar, want over het algemeen wordt deze data manueel verzameld en met de hand ingevoerd. Het behoeft geen toelichting dat dit onnodig veel tijd kost en het maken van fouten in de hand werkt, terwijl de juiste verwerking en opslag van medische gegevens letterlijk van levensbelang is. Capsule maakt het mogelijk om deze informatie automatisch te verzamelen, converteren  en als XML of HL7 op te slaan waardoor een dossier altijd accuraat en up to date is.

Olivier Zmirou, Caspule’s Vice President Sales en Marketing EMEA: “Dit partnership was een logische stap vanaf het eerste moment dat we in gesprek kwamen met E.Novation. Het is een aanvulling die ons helpt bij ons doel om een complete medische data integratie oplossing te kunnen bieden. Klanttevredenheid is altijd onze belangrijkste prioriteit geweest, waardoor we gedwongen zijn constant te werken aan verbetering van de kwaliteit van onze producten. In E.Novation hebben we een partner gevonden waarmee we op precies dezelfde golflengte zitten, met een solide reputatie en een focus op goede service en klanttevredenheid.”

Samenvatting

Met dit partnership krijgt E.Novation de mogelijkheid om de gehele informatieketen vanaf ziekenhuisbed tot aan bijvoorbeeld een landelijk EPD inzichtelijk te maken, wat leidt tot aanzienlijke tijdsbesparingen, transparantie, een betere patientenzorg en minder kans op medische fouten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen