Verkiezing Zorgheld Kosten & Kwaliteit

Array

Drie zorgprofessionals dingen mee naar de titel ‘Zorgheld van Nederland’, van het ministerie van VWS.  Tot half mei 2010 staat het eerste thema Kosten & Kwaliteit centraal.De genomineerden zijn Koos Maquelin (manager bedrijfsvoering acute psychiatrie, Den Haag), Annie Beute (wijkverpleegkundige, Steenwijk) en Lia de Jager (maatschappelijk werker Huntington-verpleeghuis, Katwijk). Tot aan 23 april kunt hieronder stemmen op een Zorgheld binnen het thema Kosten & Kwaliteit! Op het landelijke evenement op 19 mei kunnen de laatste stemmen worden uitgebracht. Klik op de foto’s voor het profiel en verhaal van de genomineerde Zorgheld. Een reeks van 6 inventarisaties in opdracht van het ministerie van VWS naar beleidsresultaten in de zorg.

De drie kandidaten zijn genomineerd omdat ze volgens de jury persoonlijk hebben bijgedragen aan een verbetering in de zorg of een zorginnovatie. De genomineerde Zorghelden voeren een maand lang campagne. Op de website www.werkenaandezorg.nl stellen zij zich voor en houden zij een persoonlijk weblog bij.

De Zorghelden werden genomineerd door hun collega’s, leidinggevenden, familie of patienten die vinden dat deze persoon een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de zorg die hij of zij biedt. De verkiezing van de Zorgheld maakt deel uit van de campagne Werken aan de Zorg, van het ministerie van VWS, waarin het ministerie over een periode van anderhalf jaar met een zevental inventarisaties de beleidsresultaten in de zorg in kaart wil brengen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen