Bewegen goed voor de geest

In de visie van Bouman GGZ is bewegen niet alleen goed voor het lichaam, maar ook en vooral voor de geest. Sport maakt dan ook Рdaar waar mogelijk Рdeel uit van de behandeling van onze patienten. In het verlengde van deze visie heeft Bouman GGZ deze maand een contract getekend met Rotterdam Topsport. Ook zullen medewerkers ̩n patienten deelnemen aan de marathon van Rotterdam en aan de Roparun.

Rotterdam Topsport
Rotterdam Topsport is een stichting die tot doel heeft het (top)sportklimaat in Rotterdam te verbeteren. Dat doet zij in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam, lokale, nationale en internationale sportorganisaties, het bedrijfsleven, onderwijs- en welzijnsinstellingen en de media.

Marathon Rotterdam

Op 11 april vindt de 30ste editie van de Fortis Marathon Rotterdam plaats. Bouman GGZ neemt hieraan deel met drie estafetteteams op het onderdeel bedrijvenestafette. De teams worden gevormd door medewerkers en patienten. Daarnaast is Bouman GGZ vertegenwoordigd met 5 marathonlopers en enkele lopers die de 10 km doen. Ook nemen medewerkers en patienten van Bouman GGZ deel aan de Rijnmondloop en de AD loop.

Roparun
De Roparun is een estafetteloop van 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Op zaterdag 22 mei gaat in parijs de 19e Roparun van start. De finish is op maandag 2e Pinksterdag 24 mei. Het Bouman GGZ team wordt rond drie uur in Rotterdam verwacht. Zij zullen in onze VIP-tent op de Coolsingel worden opgewacht door Nelli Cooman. Nelli Cooman werd tijdens haar atletiekloopbaan 2 keer wereldkampioene, 6 keer Europees kampioene en 15 keer Nederlands kampioene en is ambassadeur van Stichting Roparun.

Bouman GGZ biedt geestelijke gezondheidszorg aan mensen die lijden aan verslavings- en psychiatrische ziekten in de regio’s Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid. Bouman GGZ viert in mei 2010 haar 100-jarig bestaan. Ook dan is er aandacht voor sport, onder andere door het organiseren van een dag vol sport en spel voor patienten.
Bron: BoumanGGZ</em>

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen