Donatie on Tour in Rotterdam

Rotterdam is op 3 juli de startplaats van de Tour de France. Als voorschot op het wielerevenement wordt een maand eerder, op 10 juni, Donatie on Tour georganiseerd. Donatie on Tour is een initiatief waarmee aandacht wordt gevraagd voor de registratie als orgaandonor.

Peloton
Bij twaalf ziekenhuizen in de regio Rotterdam, West-Brabant en Zeeland klinkt op donderdag 10 juni het startschot voor Donatie on Tour. Vanaf elke locatie vertrekt een peloton met getransplanteerden, transplantatie-artsen en andere betrokkenen per fiets naar een middelbare school.
Ook enkele bekende Nederlanders rijden mee. Op de scholen wordt aan de hand van stellingen gediscussieerd over orgaandonatie, in de stijl van ‘Het Lagerhuis’.

Erasmus MC
De start vanaf het Erasmus MC is rond de klok van 10.00 uur. Onder meer burgemeester Ahmed Aboutaleb, oud-topwielrenner Leontien Zijlaard-van Moorsel en RvB-voorzitter Hans Büller zijn hierbij aanwezig.

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen