Definitief programma voor internationaal Ketenzorgcongres gereed

Array

Afgelopen dagen heeft congresorganisator en Julius medewerker Clarine Sies het definitieve programma op de website geplaatst van het tiende congres over recente internationale ontwikkelingen in de ketenzorg.  Dat vindt plaats in Tampere, Finlands tweede stad na Helsinki.  Op woensdag 16 juni kunt u twee excursies meemaken naar zorginnovaties op het terrein van geïntegreerde zorg.  Op donderdag 17 en vrijdag 18 juni (tot 16.00 uur) vinden plenaire lezingen plaats, steeds aan het begin van een dagdeel.

Ervaren onderzoekers en professionals geven een overzicht over innovaties van ketenzorg in hun land. Deze sessies heten virtual study trips.  De innovaties betreffen
1. Geïntegreerde diabeteszorg
2. Geïntegreerde eerstelijn
3. Geïntegreerde zorgprogramma’s voor dementerenden
4. Geïntegreerde geestelijke gezondheidszorg
5. Geïntegreerde jeugdgezondheidszorg en
6. Nieuwe onderzoeksmethoden om geïntegreerde zorg te evalueren.

Er vinden 25 van deze studytrips plaats in evenzovele sessies die veelal door twee onderzoekers per sessie worden geleid. Dertig jonge onderzoekers,  meestal promovendi, houden korte lezingen over hun onderzoek van geïntegreerde zorg.  Zij doen dat in 15 sessies.  Daarnaast zijn er tal van posters in de congresruimten opgehangen van onderzoekers die nog helemaal aan het begin staan van hun onderzoek. Wilt u naar dit congres van het International Network of Integrated Care (INIC)? Klik dan hier, lees de brochure en de beschrijvingen van veertig (!) workshops en tien plenaire lezingen van gerenommeerde internationale experts en meld u aan.

Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen