Genomineerden Beste Zorgafdeling 2010 bekend

Array

Ruim 10.000 Nederlanders bedanken hun zorgverlener
PGGM heeft de nominaties bekend gemaakt voor de verkiezing van de Beste Zorgafdeling 2010. De genomineerden zijn: GGZ Oost-Brabant, afdeling Eetstoornissen en Obesitas in Veghel, Zorggroep Alblasserwaard, afdeling 2 van locatie Graafzicht in Bleskensgraaf en Rijnland Zorggroep, Verpleeghuis Oudshoorn afdeling De Brug in Alphen aan de Rijn. De winnaar wordt bekend gemaakt op 12 mei, de internationale Dag van de Verpleging.

Alle ingezonden bedankjes doen automatisch mee met de verkiezing Beste Zorgafdeling 2010. Een onafhankelijke jury heeft de inzendingen beoordeeld en drie afdelingen genomineerd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Internationale Dag van de Verpleging op 12 mei wordt de winnaar gehuldigd. Angela Groothuizen zal de prijsuitreiking presenteren en een bijzonder liedje uit haar theatertournee zingen. De prijswinnaar wordt gehuldigd door Martin van Rijn.

Samenstelling jury
De jury bestaat uit Martin van Rijn, CEO van PGGM, Hanneke Hillman, voorzitter van het bestuur van het Florence Nightingale Instituut en Heleen Somford, winnares van de Florence Nightingale medaille van het Rode Kruis in 1997. Vorig jaar verkoos de jury de Meridiaan uit Westervoort tot Beste Zorgafdeling 2009.

Bedankjes
Sinds de start van de PGGM-actie Hart voor de Zorg heeft een recordaantal van ruim 10.000 Nederlanders hun zorgverlener  bedankt via www.pggm.nl/withart. PGGM besteedt met de actie voor het vijfde jaar op rij aandacht aan de internationale Dag van de Verpleging. Bedankjes kunnen nog worden ingestuurd tot en met 23 april 2010. Deze ingezonden bedankjes worden op 12 mei door PGGM bezorgd bij alle betreffende zorginstellingen.

Waardering voor de mensen in zorg en welzijn
Met de actie Hart voor de Zorg vraagt PGGM aandacht voor de belangrijke rol van zorgverleners. Mensen in de sector zorg en welzijn werken met hart en ziel voor andere mensen. Hun ondersteuning maakt het verschil. Uit een enquête over waardering die PGGM onder haar leden hield, bleek dat 98% van de zorgmedewerkers het belangrijk vindt om waardering te krijgen voor hun werk.

Bron: PGGM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen