Medtronic tekent overeenkomst voor overname ATS Medical

Array

De overname betekent uitbreiding van innovatieve behandelingsopties voor structurele hartafwijkingen
Medtronic, Inc. (NYSE: MDT) en ATS Medical, Inc. (NASDAQ: ATSI) kondigden vandaag aan dat beide bedrijven een definitieve overeenkomst hebben ondertekend volgens welke Medtronic de overname van ATS Medical contant betaalt voor een bedrag van $4,00 per aandeel voor alle aandelen van het ATS Medical-kapitaal. De verwachte totaalwaarde van de transactie bedraagt ongeveer $370 miljoen, inclusief de aankoop van het aandelenkapitaal van ATS Medical en de overname van de nettoschuld.

ATS Medical is een vooraanstaand ontwikkelaar, fabrikant en marketer van producten en diensten op het gebied van de hartchirurgie, waaronder hartkleppen en cryoablatietechnologie. De innovatieve tweebladige, mechanische Open-Pivot®- en  pericardiale 3f®-kleptechnologie van het bedrijf, in combinatie met de CryoMaze-ablatieproductfamilie vormen een uitbreiding van het huidige productaanbod van Medtronic voor hartchirurgen.

“De overname van ATS Medical zal onze cardiovasculaire bedrijfsactiviteiten verder versterken,” zegt Scott Ward, senior vice president van Medtronic, Inc. en president van de CardioVascular-divisie. “ATS is een innovatief en succesvol bedrijf met een goede reputatie onder hartchirurgen over de hele wereld.”

“De complementaire missie en leiderschap van Medtronic op het gebied van de behandeling van structurele hartafwijkingen, bieden een uitstekende mogelijkheid om de innovatieve technologieen op het gebied van hartchirurgie van ATS Medical ter beschikking te stellen aan meer chirurgen en patienten,” zegt Michael Dale, voorzitter en CEO van ATS Medical. “We zijn zeer trots op de activiteiten van de voormalige en huidige werknemers van ATS Medical, waarbij de aandacht altijd is uitgegaan naar innovatie en bovenal de levering van producten die superieure klinische resultaten opleveren.”

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, zoals goedkeuring door de aandeelhouders van ATS Medical en toestemming van Amerikaanse en buitenlandse overheden.

Over ATS Medical

ATS Medical, Inc. legt zicht toe op ‘het verleggen van de normen’ op het gebied van de hartchirurgie door de ontwikkeling, fabricage en marketing van innovatieve producten en diensten voor de behandeling van structurele hartafwijkingen. ATS voorziet hartchirurgen van therapieen voor hartklepaandoeningen en ablatie van cardiale aritmieen.

Over de CardioVascular-divisie van Medtronic

De CardioVascular-divisie streeft ernaar de behandeling van coronaire, perifere, aorta- en structurele hartaandoeningen te bevorderen door samenwerking met vooraanstaande artsen, onderzoekers en wetenschappers wereldwijd.

Over Medtronic
Medtronic, Inc. (www.google.com), met hoofdkantoor in Minneapolis is wereldwijd marktleider op het gebied van medische technologie. Voor miljoenen mensen ter wereld biedt Medtronic oplossingen om hun pijn te verlichten, hun gezondheid te herstellen en hun levensduur te verlengen.

Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Tolochenaz, Zwitserland.
Medtronic Benelux heeft een verkoopkantoor in Brussel en Heerlen, een business center in Zaventem – Brussel, een internationaal distributie- en managementcentrum in Heerlen, het Bakken Research Center en een trainingcentrum in Maastricht, een productiefaciliteit in Kerkrade en het verkoopkantoor van het onlangs overgenomen CoreValve in Tilburg. Meer informatie vindt u op www.google.nl

Aanvullende informatie over de voorgestelde transactie en waar u die kunt vinden

ATS wil de Amerikaanse toezichthouder van effectenbeurzen, de Securities and Exchange Commission ( “SEC”), voorzien van voorlopige en definitieve proxy statements (verklaring die een Amerikaans bedrijf nodig heeft voor een stemming onder de aandeelhouders) en andere relevante documenten in verband met de voorgestelde overname van ATS door Medtronic. Het definitieve proxy statement wordt naar de aandeelhouders van ATS verstuurd. Voordat er beslissingen worden genomen over de stemming of belegging met betrekking tot de transactie wordt de beleggers en aandeelhouders van ATS gevraagd om het proxy statement en de andere relevante documenten te lezen zodra deze beschikbaar zijn, omdat hier belangrijke informatie in staat over de transactie, ATS en Medtronic. Beleggers en aandeelhouders kunnen gratis kopieen krijgen van deze documenten (zodra ze beschikbaar zijn) en van de andere documenten die zijn ingediend bij de SEC op de volgende website: www.sec.gov. Beleggers en aandeelhouders kunnen ook gratis kopieen downloaden van de bij de SEC ingediende documenten van de ATS-website (www.atsmedical.com) via de link “Investors” en vervolgens de link “SEC Filings” of door een brief te sturen naar ATS, 3905 Annapolis Lane North, Minneapolis, Minn., 55447.

Informatie met betrekking tot deelnemers

ATS, Medtronic en hun directors, bestuurders en bepaalde andere managementleden en werknemers kunnen proxy’s aanvragen van aandeelhouders van ATS ten gunste van de fusie. Informatie met betrekking tot de personen die volgens de regels van de SEC kunnen worden beschouwd als deelnemers in het verzoek aan de ATS-aandeelhouders in verband met de voorgestelde fusie wordt bekendgemaakt in het proxy statement zodra dit is ingediend bij de SEC. U kunt informatie vinden over de bestuurders en directors van Medtronic in het definitieve proxy statement dat op 17 juli 2009 werd ingediend bij de SEC. U kunt een gratis kopie van dit document downloaden van de website van de SEC (www.sec.gov) of van de website van Medtronic (www.google.com) via de link “Investors”. U kunt informatie vinden over de bestuurders en directeuren van ATS in het definitieve proxy statement dat op 9 april 2010 is ingediend bij de SEC. U kunt een gratis kopie van dit document downloaden van de website van de SEC (www.sec.gov) of van de ATS-website via de link “Investors” en vervolgens de link “SEC Filings”.

Veilige haven

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen, mogelijk met verklaringen die betrekking hebben op de intentie, het geloof of de huidige verwachtingen van ATS en zijn management. Feitelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van deze toekomstgerichte verklaringen als gevolg van een aantal belangrijke factoren. Toekomstgerichte verklaringen bestaan uit verklaringen over de voordelen van de acquisitie voor ATS en zijn aandeelhouders. Andere factoren die van invloed kunnen zijn op ATS of op de bedrijfsactiviteiten van ATS zijn, zonder beperking, het risico dat de overname niet doorgaat door onvoorziene ontwikkelingen, de resultaten van klinische onderzoeken, de timing van officiele goedkeuringen, de impact van hangende hervormingen op het gebied van de gezondheidszorg en officiele voorschriften, de voorwaarden van de uitstaande schulden, concurrentie, druk op de prijsstelling, acties van leveranciers en groeimanagement. Voor een bespreking van deze en andere risico’s en onzekerheden die van invloed kunnen zijn op de activiteiten en resultaten van ATS, verwijzen we naar de dossiers van ATS bij de SEC, waaronder formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2009.

Eventuele toekomstgerichte verklaringen zijn onderworpen aan risico’s en onzekerheden. Medtronic waarschuwt lezers dat toekomstgerichte verklaringen geen garantie zijn voor toekomstige prestaties en dat de feitelijke resultaten wezenlijk kunnen verschillen van de resultaten die zijn opgenomen in de toekomstgerichte verklaringen. Voorbeelden van toekomstgerichte verklaringen (geen uitputtende lijst) zijn: verklaringen over de voordelen van de overname, met inbegrip van verwachte kostenbesparingen en bedrijfssynergieen, de kracht van de productportfolio van ATS Medical, het vermogen van Medtronic om opnieuw actief te zijn op het gebied van mechanische kleppen, verbeterde resultaten voor patienten en gebruik van medische producten van ATS door chirurgen. De volgende factoren kunnen er onder andere toe leiden dat de feitelijke resultaten verschillen van de resultaten die zijn beschreven in de toekomstgerichte verklaringen: het vermogen om officiele goedkeuring voor de voorgestelde acquisitie te krijgen, met inbegrip van antitrust-goedkeuringen; het ontbreken van goedkeuring van de aandeelhouders van ATS Medical voor de transactie; het risico dat de bedrijven niet met succes kunnen worden geïntegreerd; het risico dat de kostenbesparingen en eventuele andere synergieen van de overname niet volledig worden gerealiseerd of dat deze realisatie langer duurt dan verwacht; de gevolgen van de acquisitie die het moeilijker maken om de relaties met klanten, werknemers of leveranciers te handhaven; en de concurrentie die gevolgen heeft voor de prijsstelling, de uitgaven, relaties met derden en inkomsten. Andere factoren die van invloed kunnen zijn op de toekomstige resultaten zijn opgenomen in het jaarverslag van Medtronic op formulier 10-K voor het jaar eindigend op 24 april 2009 en in het kwartaalverslag van Medtronic op formulier 10-Q voor het kwartaal eindigend op 29 januari 2010. Feitelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van verwachte resultaten. Medtronic wijst elke verplichting af voor het actualiseren en reviseren van de verklaringen in dit persbericht op basis van nieuwe informatie of anderszins.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen