Koninklijke onderscheiding voor UMCG-nefroloog Willem van Son

Array

UMCG-nefroloog dr. Willem van Son ontving op donderdag 29 april een koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Groningen, Peter Rehwinkel. Van Son is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding onder meer vanwege zijn bijzondere en onbaatzuchtige inzet voor patienten met de ziekte van Fabry, een erfelijke stofwisselingsziekte.
Van Son heeft zich ingezet voor meer bekendheid van het ziektebeeld en de behandelmogelijkheden, waardoor patienten uit grote delen van het land naar hem worden doorverwezen. Daarnaast heeft hij zich meer dan verdienstelijk gemaakt op het gebied van de geneeskunde – in het bijzonder de nierziekten – en speelt hij een belangrijke rol in het niertransplantatieprogramma.
Ook op wetenschappelijk gebied heeft de heer Van Son de nodige publicaties op zijn naam staan. Van Son wordt alom gewaardeerd voor zijn grote betrokkenheid, kundigheid en sympathieke manier om met mensen om te gaan.

Willem van Son is sinds 1985 verbonden aan het UMCG en is werkzaam als nefroloog op de afdeling Interne Geneeskunde.

Bron: UMCG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen