Arts krijgt waarschuwing voor zwijgcontract patiënt

De omstreden chirurg Vercoutere van een privékliniek in Weert heeft van het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg een waarschuwing gekregen, omdat hij de mislukte borstvergroting bij een vrouw niet wilde verwijderen als zij geen zwijgcontract tekende.
De patiente moest afzien van juridische stappen en negatieve publiciteit over de kliniek, de “cosmetisch chirurg” en zijn collega’s, zo stond in de overeenkomst volgens een uitspraak die dinsdag is gepubliceerd. De arts heeft toegegeven dat hij in de behandelovereenkomst met een vrouw de afspraak had opgenomen dat de vrouw zich niet langer negatief in de publiciteit mocht uitlaten over de kliniek. Hij ziet nu in dat hij fout zat. Het tuchtcollege oordeelt dat de handelwijze van de chirurg niet was zoals van hem als zorgverlener mag worden verwacht.

Het tuchtcollege heeft Vercoutere nu officieel gewaarschuwd. Tegen hem zijn diverse klachten ingediend door vrouwen die problemen hadden gekregen met door hem geplaatste implantaten. Diverse andere vrouwen hadden te maken met lekkages en ontstekingen.

De Belgische arts en zijn toenmalige kliniek Silhouet kwamen begin 2009 in opspraak. De Inspectie voor de volksgezondheid sloot de klinieken in Weert en Breda wegens aangetroffen misstanden. De kliniek heeft de naam inmiddels veranderd, van Silhouet in Acura. Directeur Anand Ramparichan van Acura liet dinsdag aan het Eindhovens Dagblad weten dat er geen reden is voor maatregelen tegen berispte arts. “De procedures met contracten zijn vorig jaar veranderd en Vercoutere is een goede chirurg die al heel veel borstvergrotingen heeft gedaan”.

Vorig artikelFilmpjes over MS online
Volgend artikelOuders Melissa bedanken hun arts voor niertransplantatie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.