Kinderen helpen andere kinderen door mee te werken aan schisisonderzoek

Jaarlijks worden 350 kinderen geboren met een gezichtsafwijking, zoals een lip- of gehemeltespleet (schisis). Deze kinderen krijgen onder meer correctieve operaties en spraakbegeleiding. Voor de operaties volgen we de groei en ontwikkeling van het gezicht van kinderen zonder schisis. Ook uw zoon of dochter kan meewerken aan dit onderzoek en zo andere kinderen helpen. Uw kind dient als voorbeeld voor normale groei en ontwikkeling. We maken driedimensionale foto’s (3D) van hun gezichten en vergelijken deze met die van kinderen met schisis.

Het onderzoek
Tijdens het onderzoek zit uw zoon of dochter op uw schoot of in een babystoeltje. We maken een foto met vijftien camera’s tegelijk, zodat het hoofdje er van alle kanten op staat. Het maken van 3D-foto’s is niet schadelijk voor de gezondheid van uw kind. U kunt meewerken aan dit onderzoek als uw zoon of dochter jonger is dan drie maanden. De 3D-foto’s krijgt u digitaal mee naar huis, zodat u ze op de computer nog kunt bekijken.

Meer informatie en meewerken
Is uw kind jonger dan drie maanden en wilt u meewerken aan dit onderzoek? Neem dan contact op met drs. Sander Brons: (024) 361 69 47 of stuur een e-mail.

Bron: UMC St Radboud

Vorig artikelStevia goedgekeurd als zoetstof
Volgend artikelZorgbelang zoekt huisartsen voor Drenthe
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.