Ruim elfduizend euro voor Sophia Kinderziekenhuis

De collecte die afgelopen zondag voorafgaand aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen werd gehouden onder alle bezoekers in De Kuip, heeft ruim elfduizend euro opgeleverd voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis.

Laptops
De opbrengst van de collecte wordt aangewend voor de aanschaf van laptops, waarmee de kinderen in het Sophia ‘vanuit hun bed op het net’ kunnen, zoals het project in het kinderziekenhuis heet. Daarnaast zal het ingezamelde geld worden besteed aan speciale toetsenborden en grote muizen, zodat ook kinderen met een beperking gebruik kunnen maken van de laptops.

Speciaal vak
Feyenoord stelde op deze Sophiadag een speciaal voor de kinderen gereserveerd vak ter beschikking, waar honderden kinderen van de wedstrijd konden genieten. Daarnaast werd op deze speciale dag de rol van wedstrijdmascottes, vlaggenkinderen en referee escortes ingevuld door kinderen van het Erasmus MC-Sophia.

Verrast
Een deel van de patientjes van het kinderziekenhuis was niet in staat om plaats te nemen op het supportersvak achter het doel. Zij mochten de wedstrijd bekijken vanuit de diverse business units van De Kuip.  Daar werden ze verrast met een bezoek van Ron Vlaar, Jonathan De Guzman, Karim El Ahmadi en Leroy Fer. De Feyenoorders namen cadeautjes mee voor de kinderen en gingen met hen op de foto. ‘Wat de jongens op het veld hebben laten zien was natuurlijk al geweldig’, zei Fer na afloop. ‘Maar wij hebben de kinderen in de units ook nog iets extra’s kunnen geven. Ze fleurden helemaal op toen ze ons zagen. Het waren mooie ontmoetingen en ik ben blij dat ze te gast waren in De Kuip.’

Bron: Erasmus MC

Vorig artikelNorovirus in Scheperziekenhuis
Volgend artikelStevia goedgekeurd als zoetstof
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.