Gynaecoloog en borstenvergroter Rock Goerdin uit ambt gezet

Array

Het recht heeft zegegevierd. Gynaecoloog Rock Goerdin, die zich ook uitgaf als cosmetisch chirurg, is door het Medisch Tuchtcollege uit zijn beroep gezet. Dat betekent dat hij zich in Nederland niet meer voor arts mag uitgeven.Het tuchtcollege houdt Goerdin verantwoordelijk voor meerdere mislukte borstvergrotingen. De man was werkzaam in de CityKliniek in Den Haag, die vorig jaar op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg werd gesloten. Rock Goerdin van de Haagse Citykliniek is uit het register voor zorgverleners (BIG) geschrapt( nog niet bijgewerkt door BIG register). Hierdoor mag Goerdin zijn beroep als arts niet meer in Nederland uitvoeren. In 2004 werd Goerdin al eens voor een paar maanden geschorst. Hem hangt ook strafrechtelijke vervolging boven het hoofd.

De Inspectie voor de Volksgezondheid sleepte de cosmetisch chirurg voor het tuchtcollege na een groot aantal klachten over mislukte bostvergrotingen. Volgens het college is Goerdin onzorgvuldig omgesprongen met de zorg voor zijn patienten en kan er niet op worden vertrouwd dat hij zijn vak in de toekomst wel naar behoren uit zal voeren. Na meer dan 80 klachten over de kliniek is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg vorig jaar het bevel tot sluiting gegeven. Volgens de onderzoekers werd er geen verantwoorde zorg geleverd en liep de veiligheid van patienten gevaar. In maart 2010 werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie (OM) een zaak start tegen Goerdin. Zijn Advocaat zei toen nog dat er een hetze tegen Goerdin werd gevoerd door het OM.

De zelfbenoemde esthetisch chirurg Goerdin van Citykliniek was verbaasd over alle kritiek die de afgelopen maanden op hem af is gekomen.Hij zegt nooit willens en wetens slechte behandelingen te hebben uitgevoerd. Hij betwijfelt of aantijgingen aan zijn adres wel gerechtvaardigd zijn. Naar eigen zeggen heeft hij nooit slechte behandelingen uitgevoerd. ”Vrouwen die ik twee jaar geleden nog heb behandeld, voelen nu ook ineens van alles”, zegt de arts.

In 23 gevallen denkt het OM hard bewijs te hebben dat de arts de vrouwen ernstig lichamelijk letsel heeft toegebracht.Het Openbaar Ministerie zoekt momenteel nog uit of hij ook nog strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Dossier Goerdin & Dossier CityKliniek op Medicalfacts

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen