Keuze-informatie op www.consumentenendezorg.nl nuttig?

Array

Het NIVEL doet samen met de NPCF onderzoek naar de bruikbaarheid van keuze-informatie op internet over heup-/knieoperaties en staaroperaties. De informatie op de website www.consumentendezorg.nl is daarvoor vernieuwd. Maar is deze informatie duidelijk en nuttig?

De gegevens op de website van de Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF) over heup- en knieoperaties en staaroperaties uit 2006/2007 zijn vervangen door gegevens uit 2009. De gegevens over patientervaringen zijn afkomstig van de Stichting Miletus en verzameld met de Consumer Quality Index (CQ-index). Gegevens over bijvoorbeeld het optreden van complicaties en maatregelen tegen trombose komen uit het programma Zichtbare Zorg en zijn aangeleverd door de ziekenhuizen zelf. Centraal staan de aspecten die patienten belangrijk vinden bij het kiezen van een ziekenhuis voor een operatie. In eerder onderzoek bekeek het NIVEL het belang dat patienten hechten aan verschillende kwaliteitsaspecten bij het kiezen van een ziekenhuis voor een heup- of knieoperatie of staaroperatie.

Wat vindt u van de keuze-informatie?
Een belangrijke vraag waarop het NIVEL en de NPCF graag een antwoord willen hebben, is of de keuze-informatie op de website duidelijk en nuttig is bij het kiezen van een ziekenhuis. Graag horen wij uw mening. Hoe kunnen wij de informatie nog verbeteren? Ga naar www.consumentendezorg.nl/knieheup of www.consumentendezorg.nl/staar en bekijk de informatie. U kunt uw mening geven door de vragenlijst op de internetpagina in te vullen.

Subsidient
ZonMw

Samenwerkingspartner
NPCF

Bron: NIVEL

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen