UMC St Radboud bedwingt Alpe d’Huez

0
176

Elf medewerkers op de pedalen voor KWF
Twee teams van het UMC St Radboud gaan op 3 juni de uitdaging aan om op één dag zes keer achter elkaar de legendarische Alpe d’Huez  te beklimmen. De Radboudteams proberen 50.000 euro bij elkaar te fietsen, als bijdrage aan de 10 miljoen euro waar het KWF-evenement Alpe d’Huzes in totaal naar streeft. De fietsers van het UMC St Radboud willen met hun sportieve prestaties hun verbondenheid tonen met het KFW in de strijd tegen kanker.

Kinderoncoloog prof. dr. Peter Hoogerbrugge bedacht zich geen moment toen collega’s hem vroegen de magische wielerberg in het zuidoosten van Frankrijk te bedwingen: ‘Voor wetenschappelijk onderzoek binnen de kinderoncologie zijn we grotendeels afhankelijk van subsidies. Alleen door goed onderzoek kan de genezing van patienten met kanker, zowel kinderen als volwassenen, de komende jaren nog verder verbeteren.’

Het bijzondere KWF-wielerevenement Alpe d’Huzes vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Deelnemers proberen zowel alleen als in teamverband de Alpe d’Huez zes keer te beklimmen op één dag. De Stichting Alpe d’HuZes hanteert een strikt anti-strijkstokbeleid: alle giften komen voor 100%  ten goede aan onderzoek naar bestrijding en preventie van kanker. Vorig jaar bracht het evenement Alpe d’Huzes zes miljoen euro op voor onderzoek naar bestrijding van kanker.

Kijk voor meer informatie ook op www.umcn.nl