Zaterdag 29 mei 2010 – Bescherm Je Huid Dag

Array

Op zaterdag 29 mei 2010 neemt de polikliniek Dermatologie van ziekenhuis Bernhoven in Oss deel aan de open dag: De Nationale ‘Bescherm Je Huid – Dag’. Van 10.00 uur tot 14.00 uur is de polikliniek Dermatologie in Oss geopend.

Het doel van deze dag is tweeledig:
1. Het creeren van een grotere bewustwording van de gevaren van de zon
2. Mensen bewust maken van het belang van huidcontrole (= zelfcontrole), om zo
huidkanker in een vroeg stadium te herkennen.

Onze missie is om er voor te zorgen dat huidkanker eerder wordt herkend en minder vaak voorkomt door verstandig zongedrag. Jaarlijks worden meer dan 2 miljoen gevallen van huidkanker gediagnosticeerd.*
Volgens cijfers is 1 van de 3 gediagnosticeerde kankers een vorm van huidkanker. **
Naar schatting heeft er in Nederland tussen 2000 en 2009 een toename van het aantal gevallen huidkanker plaatsgevonden van zo’n 75%!***

Er zijn hiervoor verschillende oorzaken aan te wijzen. Niet alleen hebben veel mensen in Nederland een (licht) huidtype 1 of 2, maar wij zijn daarnaast een zeer welvarende natie, die veel en ver op vakantie gaat. Dit gaat vaak in combinatie met het smeren van lage beschermingsfactoren en de hele dag in de zon liggen. Tot slot is regelmatige huidcontrole (nog) niet vanzelfsprekend en zijn wij niet gewend om onze huid bij een dermatoloog of huisarts te laten controleren.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen