Klink neemt tekort kinderartsen, anesthesisten en neurologen in het noorden niet serieus genoeg

Array

Vorig jaar stuurde het UMCG in Groningen, namens alle ziekenhuizen in het Noorden, een brandbrief naar de minister over het tekort aan specialisten. In die brief pleiten zij voor meer opleidingsplaatsen, maar volgens de minister komen die plaatsen er dit jaar al en is er dus geen probleem meer.

Volgens bestuurder Frans Jaspers van het UMCG, omzeilt Klink het probleem, omdat er behoefte is aan structurele opleidingsplaatsen. Klink heeft alleen toezeggingen gedaan voor landelijke opleidingsplaatsen in 2011 en 2012. Volgens Jaspers is er in het Noorden een ernstig tekort aan kinderartsen, anesthesisten en neurologen. Volgens Jaspers zijn er structurele opleidingsplaatsen in het noorden nodig, omdat is gebleken dat 60 procent van de noordelijk opgeleide specialisten ook in het noorden blijven. Specialisten vanuit het westen aantrekken gaat veel lastiger. Luister hier naar een interview op RTV Drenthe.

Bron: RTV Drenthe

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen