Zelfdelende cel met kunstmatig DNA

0
156

Craig Venter heeft een e-coli bacterie geinjecteerd met in het lab gemaakt DNA… en de cel blijft leven en deelt zich. meer info op hier. (tip via Medlog). Wetenschappers zijn er voor het eerst geslaagd de controle over te nemen van een levende cel. De Amerikaanse onderzoekers maakten kunstmatig dna en implanteerden dat in een levende cel. Onderzoeksleider Dr. Craig Venter: “Het is voor het eerst is dat kunstmatig dna de volledige controle heeft over een cel.” De cel functioneerde als een normale cel en vermenigvuldigde zich meer dan een miljard maal.De resultaten zijn inmiddels gepubliceerd in Science.

De nieuwe techniek opent volgens de onderzoekers de deur naar designer-cellen die kunnen worden ingezet voor verschillende doelen. Zoals het maken van medicijnen, brandstoffen of voor het opnemen van CO2.Vorig artikelKlink verkent terughalen geld specialisten
Volgend artikelDe heilige geest
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.