Negentiende editie Roparun van start, verslag via Twitter

Om 15.45 uur is in Parijs het officiele startschot gegeven voor de negentiende editie van de Roparun. Met de non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam streven de organisatie, vrijwilligers en deelnemers ernaar zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen met kanker. In een zonovergoten Parc la Courneuve dat net iets buiten het centrum van de Franse hoofdstad ligt, vertrekken 275 teams richting Rotterdam om op tweede Pinksterdag vanaf 12.00 uur op de Coolsingel te arriveren.

Jacco Zanstra, wedstrijdleider van de Roparun en al jarenlang betrokken bij het evenement: “Alle voorbereidingen voor een goede afloop van de Roparun zijn genomen, waarbij we niets aan het toeval willen overlaten. We hebben er alles aan gedaan om de negentiende editie vlekkeloos te laten verlopen. Parc la Courneuve is inmiddels voor de zoveelste keer onze uitvalbasis en daarmee een vertrouwde omgeving voor ons en de deelnemers. Het belooft wederom een groot spektakel te worden!” De laatste teams worden maandag aanstaande rond 18.00 uur op de Coolsingel verwacht. De opbrengst van de Roparun 2010 wordt op vrijdagavond 11 juni bekendgemaakt.

Live verslaggeving
De negentiende editie van de Roparun is op verschillende manieren te volgen:
– Een actueel verslag via de website www.roparun.nl,
– Op Twitter via www.roparun.nl/twitter.html en
– Vandaag en morgen (vanaf 17.00 uur), en maandag (vanaf 15.00 uur) zijn er live TV-verslagen te volgen via www.roparun.nl en diverse regionale zenders.

De Roparun is een loopevenement van ruim 520 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. In totaal is er, in de voorgaande 18 edities meer dan 35 miljoen euro bijeengelopen. In 2009 was de opbrengst ruim 4,6 miljoen euro.


Bron:Roparun.nl/
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relevante artikelen

UT-onderzoekster ontdekt nieuwe methode om bot- en kraakbeenweefsel te creëren

*Medisch Nieuws* Onderzoek & Life Sciences One Health Voorpaginanieuws - 22 juli , 2014 - 08:19