Dermatologen Spaarne Ziekenhuis in actie tegen huidkanker

Array

Op zaterdag 29 mei houden de dermatologen van het Spaarne Ziekenhuis een open dag voor iedereen met vragen over de huid en over zongedrag. Dit gebeurt in het kader van de Nationale ‘Bescherm Je Huid – Dag’. De dermatologen geven tijdens deze open dag gratis advies over huidkanker en de gevaren van UV-straling. De hele maand mei kunnen belangstellenden op werkdagen tussen 14.00 tot 19.00 uur hiervoor een afspraak maken via T (0800) 4002040.

Huidkanker komt steeds vaker voor. In Nederland was er tussen 2000 en 2009 een toename van het aantal gevallen van 75%. Volgens cijfers van het KWF Kankerbestrijding is op dit moment één van de drie diagnoses voor kanker een vorm van huidkanker. Volgens dokter Gonggryp, dermatoloog bij het Spaarne Ziekenhuis zijn hiervoor verschillende oorzaken: “Veel mensen in Nederland hebben een licht huidtype. Maar we gaan ook veel en ver met vakantie naar zonnige oorden. Dit gaat vaak in combinatie met het smeren van lage beschermingsfactoren en de hele dag in de zon liggen.”

Regelmatige huidcontrole is niet vanzelfsprekend, maar wel zeer belangrijk.

Bron: Haarlems Dagblad

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen