Drogisterij en apotheek onder één dak

Array

Apotheek Delta in Harskamp heeft er sinds kort ook een drogisterij bij. Een apotheek en een drogisterij onder één dak: het is een concept dat steeds meer terrein wint. In apotheek – en drogisterijland komt men blijkbaar tegemoet aan de veranderende wensen en eisen van de consument. Zich beter en gezonder voelen en er beter uitzien gaan steeds meer hand in hand.

Deskundig advies
Edwin de Frankrijker (eigenaar van Delta apotheek en D.I.O. drogisterij Delta te Harskamp): “Voor ons werkt de combinatie apotheek/drogisterij positief. Wij bedienen een gebied van 3 dorpen (Harskamp, Otterlo, Wekerom). Wij merken dat de client die een recept komt afhalen vaak meteen doorloopt om drogisterijartikelen te kopen. Vaak gaat het dan om OTC geneesmiddelen en verbandmaterialen. Wij kunnen dan deskundig advies geven. In de drogisterij geven we dus advies met de kennis van een apotheker. Daarmee onderscheiden wij ons echt van een reguliere drogisterij en dit wordt door de klant op prijs gesteld.”

Verzorging
De Frankrijker vervolgt: “Het overige drogisterijassortiment bestaat uit verzorgingsproducten. Voor de klanten voelt het vertrouwd en logisch om die producten ook bij ons aan te schaffen. Daarnaast zitten we in een medisch centrum, zodat ook clienten van andere zorgverleners de drogisterij binnen kunnen lopen. Het komt dus neer op gemak voor de klant in een deskundige omgeving.
Onze meerwaarde is natuurlijk ook dat we automatisch de werking van een aantal OTC geneesmiddelen checken in combinatie met andere geneesmiddelen. Dat gebeurt nooit in een gewone drogisterij. Eigenlijk is de combinatie zorg en verzorging logisch. Zo ervaart de klant dat ook.”

D.I.O.-formule
Voor De Frankrijker was het niet moeilijk om voor de D.I.O.-formule te kiezen. “Uiteraard hebben we naar meerdere organisaties gekeken, maar voor ons gevoel past D.I.O. het best bij onze winkel”, zegt de ondernemer. “D.I.O. is de enige professionele organisatie voor zelfstandige ondernemers. Je kunt naar eigen inzicht ondernemen en voor de combinatie van een drogisterij met een apotheek is dit een absolute must. Ze hebben een prima huismerk, kwaliteitsambities, lage formulekosten, perfecte ondersteuning op elk gebied en toch een stuk vrijheid”, aldus De Frankijker.

Uniek concept
Farmaceutische zorg en retail onder één dak is dus een concept waaraan behoefte blijkt te bestaan. Een uniek concept van aan de ene kant een volwaardige apotheek en aan de andere kant een uitgebreid assortiment van zelfzorggeneesmiddelen en gezondheids- en verzorgingsproducten. Maar ook voor de drogisterij of apotheek heeft het voordelen. Omdat ze één bedrijf zijn, vullen de assortimenten van beide zaken elkaar altijd aan.

Bron: ApothekersNieuws

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen