Inschrijving derde landelijke zorgmarathon geopend

Leidschendam – 28 mei 2010. Op vrijdag 24 september 2010 vindt de derde landelijke zorgmarathon plaats op het Nationaal Sportcentrum Papendal, georganiseerd door SDB Groep. De SDB Zorgmarathon bestaat uit een estafetteloop over 42 kilometer en 195 meter voor teams van medewerkers uit de sector Zorg & Welzijn en uit een congres voor bestuurders rond een thema dat gekoppeld is aan de zorgmarathon. Teams en bestuurders kunnen zich vanaf nu aanmelden op www.sdbzorgmarathon.nl.

De Zorgmarathon wordt georganiseerd voor medewerkers van zorgorganisaties in Nederland met meer dan 100 medewerkers, en is bedoeld om medewerkers in de zorg letterlijk in beweging te brengen. Het niveau van de lopers is niet belangrijk; plezier in bewegen staat voorop. Dankzij deskundige begeleiding en speciale trainingsschema’s zal iedere deelnemer in staat zijn de gekozen afstand (4 of 8 kilometer) op verantwoorde wijze af te leggen.
De SDB Zorgmarathon heeft drie doelen: vitaliteit in de zorg onder de aandacht brengen, deelnemers verantwoord laten lopen onder professionele begeleiding, en het ondersteunen van het goede doel. Dit jaar is dat de stichting Fonds Gehandicaptensport.

De landelijke Zorgmarathon begint inmiddels een erkend fenomeen te worden. Aan de tweede editie namen meer dan 1000 medewerkers van zorginstellingen deel.
Ook bekende topsporters als Arnold Vanderlyde en Gerard Nijboer, oud-Europees marathonkampioen en zilveren-medaillewinnaar op de Olympische Spelen geven die dag acte de présence. Arnold Vanderlyde verzorgt een aantal warming-ups en Gerard Nijboer voorziet de lopers voor en tijdens het evenement van deskundig advies.

Bestuurderscongres
Voorafgaand aan de SDB Zorgmarathon vindt er een wetenschappelijk en praktijkgericht congres plaats voor bestuurders van zorgorganisaties. Dit congres wordt georganiseerd in samenwerking met Skipr, het crossmediale communicatieplatform voor beslissers in de zorg.

Organisatie en sponsoren
De eerste landelijke Zorgmarathon is een initiatief van SDB Groep, leverancier van payroll- / HR-instrumenten en consultancy voor de zorgsector en Wings Multiservices.

De SDB Zorgmarathon wordt gesteund door een aantal partners, te weten, de Atletiekunie, Fonds Gehandicaptensport, Skipr en Zilveren Kruis Achmea.
Als sponsoren van het evenement treden op Run2Day, VX Company, Extravar, Interform, EMC, Bureau aan Zee en ING Carlease.

Voor meer informatie kijk op www.sdbzorgmarathon.nl.

/////////////////////////////////////////////////////

Profiel SDB Groep
SDB Groep ondersteunt zorgorganisaties met adviesdiensten en interim-management op het gebied van HRM, salaris, bouw, vastgoed, financien en juridische zaken en levert innovatieve financiele- en HR- instrumenten en opleidingen voor de zorgsector. SDB Groep is marktleider in e-HRM en salarisverwerking voor de sector Zorg & Welzijn en biedt al meer dan 30 jaar oplossingen voor deze sector.
De oplossingen van SDB Groep vormen een totaalaanpak die het zorgondernemerschap handen en voeten geeft en zorgorganisaties slagvaardiger maakt. En met meer dan dertig jaar ervaring in de gezondheidszorg sluit haar dienstverlening uitstekend aan op de concrete en praktische behoeften van de moderne zorgorganisatie.

Meer informatie:
K. Zijderveld, directeur SDB Groep, tel. 070 357 08 00.

Recente artikelen