Rob Collin ontvangt Retina Nederland Stimuleringsprijs 2010

Array

Onlangs ontving Rob Collin van de afdelingen Antropogenetica en Oogheelkunde de Retina Nederland Stimuleringsprijs 2010. Deze prijs, een bedrag van 3.000 euro, wordt jaarlijks uitgereikt aan een getalenteerde onderzoeker op het gebied van de oogheelkunde. Rob Collin kwam in 2007 in dit onderzoeksveld. Vier jaar na zijn promotie had hij al 33 wetenschappelijke publicaties op zijn naam, waarvan het grootste deel in vooraanstaande, internationale wetenschappelijke tijdschriften.

Retina Nederland is een patientenvereniging voor mensen met erfelijke en andere oogaandoeningen. Met deze prijs onderschrijft de organisatie het belang van translationeel onderzoek: ontwikkeling van nieuwe (genetische) therapieen. Rob Collin kreeg recent een VENI-subsidie van NWO voor dit type onderzoek. Met het geld richt hij een nieuwe genetische therapiewerkgroep in Nijmegen op.

De prijs werd Collin `virtueel’ overhandigd door middel van een videolink, omdat hij momenteel gast-postdoc is in het lab van prof. Jean Bennett in Philadelphia. Daar specialiseert hij zich verder in de technologie van de gentherapie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen