De gezamenlijke agenda van professionals en bestuurders in de zorg

Array

C3 adviseurs en managers stelt de gezamenlijke agenda op voor dokters en bestuurders
C3 adviseurs en managers heeft een boekje uitgegeven met voorstellen om de samenwerking tussen professionals en bestuurders in de zorg te verbeteren. Het adviesbureau uit Leusden heeft een agenda opgesteld voor verbetering van de gezondheidszorg in de komende jaren.

In de gezondheidszorg verandert er veel, maar één ding lijkt onveranderbaar: de vermeende kloof tussen professional en bestuurder. Legio zijn de standpunten om de bestuurder meer macht te geven over de professional aan de ene kant en om de professional te verlossen van het onnutte management aan de andere kant. Noch het een noch het ander is juist. Het gaat erom dat de client de goede zorg op de goede manier krijgt.

C3 heeft als motto “Ruim Denken”. Ruim denken over de relatie tussen de professional en bestuurder abstraheert van de dagelijkse beslommeringen en strijd. Ruim denken leidt tot de vraag hoe bestuurder en professional elkaar beter kunnen begrijpen en hoe ze de gezamenlijke agenda voor de toekomst kunnen bepalen en uitvoeren.

C3 heeft een voorstel gedaan voor deze  gezamenlijke agenda voor bestuurders en professionals om zorgorganisaties de komende jaren beter te maken. Dat voorstel staat in het boekje ‘De kloof overbrugd’; de gezamenlijke agenda van bestuurders en professionals’, dat deze week verschenen is.

Het boekje is voor 7,50 euro bij C3 te bestellen [email protected]

Recente artikelen