1 jaar cel voor Icare topman wegens witwassen

Array

Ex-topman van thuiszorg organisatie Icare, Bart V, is door de rechter veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf met aftrek van voorarrest wegens witwassen. Ook moet hij van de rechter 500.000 euro terugbetalen aan de thuiszorgorganisatie. Het Openbaar Ministerie had 6 jaar geeist. V. heeft de organisatie benadeeld voor 1,3 miljoen gulden, zo zegt de rechtbank. Daarom moet hij niet alleen de cel in, maar ook 500.000 euro aan Icare terugbetalen. De oud-bestuurder heeft gesjoemeld met de verkoop van een pand aan een bevriende ondernemer.

Justitie stelde dat de man meerdere panden had verkocht. Maar dat is niet bewezen, evenmin als verdenkingen van verduistering en belastingfraude.
Een maand geleden eiste de officier van justitie zes jaar cel tegen Bart V. Hij was tot 2005 bestuursvoorzitter van Icare, één van de grootste thuiszorgorganisaties van Nederland. Justitie beschuldigde de man ook van verduistering en belastingfraude, maar die aanklachten zijn niet bewezen.
Als bewijs presenteerde de officier van justitie bij de behandeling van de zaak in april tientallen e-mails, contracten en andere documenten. Daaruit zou blijken dat V. op schimmige wijze vele miljoenen euro’s verdiend heeft aan de verkoop van diverse onderdelen van Icare, waarbij hij de raad van commissarissen om de tuin leidde.

Het meest zou Bart V. verdiend hebben aan de verkoop van Thuiszorg Perfect, een zelfstandig onderdeel van Icare dat op commerciele basis thuiszorg moest leveren. De rechter betitelde de handelwijze van Bart V. wel als maatschappelijk laakbaar. De man werkte bij Icare van 1998 tot 2005.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen