Abvakabo FNV positief over hervatting onderhandelingen in de zorg

0
162

De werkgevers in de sector verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg hebben de vakbonden uitgenodigd weer te gaan praten over een nieuwe cao. De gezamenlijke bonden hebben deze handreiking geaccepteerd.

De door Abvakabo FNV georganiseerde protesten blijken hiermee resultaat te hebben. Tijdens een succesvolle actie op 19 mei overhandigden de bonden de werkgevers een verklaring van eisen met daarin een eis voor koopkrachtbehoud van 1,5 procent. Vakbondsleden noemden de houding van de werkgevers toen ‘weinig respectvol’. Dit hebben de werkgevers zich aangetrokken.Maar ook de recent gesloten cao’s voor ambtenaren en schoonmaakpersoneel en de kantelende publieke opinie hebben bijgedragen aan deze beslissing. Abvakabo FNV-bestuurder Wim van der Hoorn is positief gestemd. “De signalen van werkgevers zijn serieus, maar uiteindelijk moet dit natuurlijk nog in de gesprekken blijken.”

De eerste gesprekken worden voor begin volgende week gepland. Abvakabo FNV wil graag voor 1 juli een akkoord bereiken voor de leden.