WK-voetbal: Zuid-Afrika scherpt gele koorts richtlijn aan

Array

Vaccinatiebewijs verplicht voor reizigers die tussenlanding in Afrika maken
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) waarschuwt reizigers die naar Zuid-Afrika vliegen en daarbij een tussenlanding maken in een Afrikaans land waar gele koorts voorkomt. Zij moeten bij aankomst in Zuid-Afrika een geldig bewijs van vaccinatie tegen gele koorts laten zien.
Zuid-Afrika heeft vanwege het WK voetbal de gele koorts richtlijn aangescherpt. Alle reizigers die per vliegtuig naar Zuid-Afrika reizen en een tussenstop maken in een land waar gele koorts voorkomt, moeten een vaccinatiebewijs tegen gele koorts tonen bij aankomst in Zuid-Afrika. Ook als men tijdens de tussenstop (transit) het vliegveld of vliegtuig niet verlaat, is een gele koorts vaccinatiebewijs verplicht. Zonder dit gele koorts vaccinatiebewijs kan de toegang tot het land geweigerd worden.
Voor Zuid-Afrika gelden al de standaard vaccinatie en malariaprofylaxe adviezen. In verband met de aangescherpte gele koorts richtlijn adviseert het LCR alle reizigers die een tussenstop maken in Afrika naar een reizigersgeneeskundig adviseur te gaan, bij voorkeur minimaal tien dagen voor vertrek. Op de website van het LCR, www.lcr.nl, staan de adressen van alle reizigersgeneeskundig adviseurs in Nederland vermeld. Op de site staan ook de landen in Afrika vermeld waar gele koorts voorkomt.

Landen in Afrika waar gele koorts voorkomt:
Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Centraal Afrikaanse Republiek, Congo Brazzaville, Democratische Republiek Congo, Ethiopie, Equatoriaal Guinee, Gabon, Gambia, Ghana, Guinee, Guinee Bissau, Ivoorkust, Kameroen, Kenya, Liberia, Mali, Mauritanie, Niger, Nigeria, Rwanda, Sao Tomé en Principe, Senegal, Sierra Leone, Soedan, Somalie, Tanzania (inclusief Zanzibar), Togo, Tsjaad, Uganda.

Bron: LRC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen