Gevaren van medicijnen nu ook bewaakt door mijnmedicijn.nl

0
246

Om de veiligheid van medicijnen te bewaken zal mijnmedicijn.nl aan een patient, die in zijn ervaring een bijwerking als ernstig benoemt, vragen dit via mijnmedicijn.nl door te geven aan het Lareb.
Op mijnmedicijn.nl laten gebruikers meningen en ervaringen over medicijnen achter. Wanneer het om bijwerkingen gaat krijgt de gebruiker vanaf vandaag via email de vraag om mee te helpen bij het bewaken van de veiligheid van medicijnen. Zij kunnen op mijnmedicijn.nl de gegevens die Lareb nodig heeft voor de verwerking doorgeven. Vervolgens meldt mijnmedicijn.nl dit automatisch bij het Lareb. Door deze samenwerking kunnen mogelijke gevaren voor de volksgezondheid beperkt worden en is er een officiele registratie van de bijwerkingen.

Mijnmedicijn.nl is de onafhankelijke website waarop mensen hun gebruikerservaringen over medicatie kunnen delen. Elke binnengekomen mening wordt door een apotheker nagekeken om de kwaliteit van de website te borgen. Door deze benadering is mijnmedicijn onderdeel van het grootste Europese platform met medicijnervaringen. Mijnmedicijn is de afgelopen tijd sterk gegroeid en heeft inmiddels ruim 7500 meningen verzameld.

Lareb is het Nederlands Bijwerkingen Centrum en verzamelt meldingen van bijwerkingen, die door zorgverleners, patienten en registratiehouders aan hen worden doorgegeven. Lareb analyseert alle meldingen en geeft belangrijke zaken door aan het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.


Bron: Lareb & mijnmedicijn.nl

Vorig artikelEerste Kamer wil aangepaste wet Elektronisch Patiënten Dossier
Volgend artikelLogopedie plannen VWS nog onduidelijk.
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.